Callmax lanceert als eerste mobile wimax in nederland


EINDHOVEN, 20070307 -- Eindhoven, 7 maart 2007 - Vanaf heden lanceert Callmax naast haar landelijk dekkend semafonie netwerk en indoor draadloze WiFi-MiMo oplossingen, als eerste mobile WiMax (Worldwide Interoperability for Microwave Access) in Nederland. Deze nieuwe mobiele technologie, ook wel bekend als de 802.16E standaard, maakt dataverkeer mogelijk op mobiele apparaten met snelheden die kunnen oplopen tot 20 Mbit/sec. Daardoor kunnen gebruikers altijd en overal supersnel mobiel internetten met smartphones, laptops en desktop pc. In vergelijking met UMTS/HSDPA is mobile WiMax vele malen sneller en omdat het volledig IP-gebaseerd is uitgevoerd een uitkomst voor VoIP, IP-televisie en andere IP-gebaseerde diensten.

Als eerste Mobile WiMax

Nieuwe partners in Callmax hadden in 2005 reeds de voorloper van mobile Wimax als eerste in Nederland operationeel. Nu heeft Callmax de primeur met deze nieuwe veelbelovende mobiele technologie, welke in Eindhoven staat geïnstalleerd. Snelheden van boven de 4 Mpbs en afstanden van enkele kilometers zijn haalbaar tegen een fractie van de kosten ten opzichte van UMTS/HSDPA. Doel van Callmax is om met deze mobile WiMax omgeving in samenwerking met andere bedrijven innovatieve mobiele diensten te ontwikkelen.

Van Smalband naar Breedband

Steeds meer mobiele gebruikers willen naast smalbandige diensten breedband. Daarom heeft Callmax gekozen om haar netwerk uit te breiden naar breedband. De al bestaande infrastructuur zal worden uitgebreid met mobile WiMax basisstations, waardoor op elke locatie in Nederland deze diensten kunnen worden aangeboden . De verwachting is dat in 2008 de eerste commerciële klanten aangesloten gaan worden.

Mobile WiMax vs. UMTS/HSDPA

Omdat mobile WiMax geheel IP-gebaseerd is en zeer kostenbesparend zal dit zeker gunstig zijn voor de eindgebruiker. CallMax is van plan om middels mobile WiMax flat-fee diensten aan te bieden, dus onbeperkt mobiel internet en telefonie tegen een vaste prijs. Ook zal mobile WiMax een betere dekkingsgraad gaan realiseren voor dunbevolkte gebieden. Waar het voor mobiele operators niet interessant is om deze gebieden te voorzien van snel breedband internet , biedt mobile WiMax wel uitkomst om overal snel en mobiel te internetten, zonder terug te vallen naar GPRS.

Mobile WiMax als eigen infrastructuur

Het is de bedoeling dat eindgebruikers mobile WiMax ervaren als een verlengstuk van hun eigen netwerk. Dankzij de populariteit van WiFi, wat qua gebruikersgemak niet meer weg te denken is, zal mobile WiMax het overkoepelende netwerk worden waarbij de gebruiker, met één klik alle gegevens vanuit zijn desktop PC, mobiel en/of op de laptop beschikbaar heeft.
Mobile WiMax van CallMax maakt dit mogelijk!

Meer informatie is te vinden op onze website www.callmax.nl