ABSNet (TM) van Lewtan behaalt meer dan 400 gebruikers in ...
08.03.2007 / 01:11 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Lewtan technologies

Lewtan technologies

ABSNet (TM) van Lewtan behaalt meer dan 400 gebruikers in Europa

LONDEN, March 8 /PRNewswire/ --


- Leverancier van toezicht op en analyse en inhoud van asset-backed securities voor de wereldwijde securitisatie-industrie kent spectaculaire groei in Europese vraag naar ABSNet-diensten.

Lewtan Technologies, Inc., leverancier van toezicht op en analyse en inhoud van asset-backed securities voor de wereldwijde securitisatie-industrie, kondigde vandaag aan dat meer dan 100 bedrijven in Europa nu op ABSNet vertrouwen voor toezicht op krediet en analyse van hun securitisatie-portefeuilles.

"De groei in onze Europese zaken is werkelijk buitengewoon," zei Aloysius Fekete, product marketing manager voor Lewtan en zijn Europese ABSNet transacties. "ABSNet-gebruik is het laatste jaar met meer dan 300 procent gestegen en dit cijfer geeft niet eens de behoefte weer aan ons Excel add-in hulpmiddel dat in 2006 gelanceerd werd of aan onze elektronische toevoerdiensten."

Klanten van ABSNet

De klanten van ABSNet zijn buy-side, sell-side en andere marktdeelnemers die ABSNet gebruiken voor toezicht op krediet, marktonderzoek en cashflow-analyse. Deze klanten vertrouwen op ABSNet om toezicht te houden op de prestaties van een breed scala aan securitisatie-transacties, voornamelijk de collaterale prestaties van afwijkende plaatselijke en kredietkaarttransacties, alsook kredietgebeurtenissen in synthetische transacties en credit default swaps van asset-backed securities (ABS).

"Wij gebruiken ABSNet sinds 2005 om een toename van gegevens op LehmanLive te bekomen," zei Krishna Prasad, directeur van Structured Finance Research voor Lehman Brothers International. "Het is een waardevolle bron gebleken voor gegevens en informatie in een breed scala aan securitisatie-transacties in de Europese markt."

ABSNet volgt momenteel meer dan 2.000 Europese transacties op, met meer dan 10.000 effecten, en meer dan 17.000 wereldwijde transacties, met meer dan 180.000 effecten. Terwijl de groei van ABSNet parallel loopt met de uitbreiding van de securitisatie in heel Europa en Noord-Amerika, omvat de dienst ook transacties van andere markten zoals Rusland, de Pacific Rim en Zuid-Afrika. Bovendien heeft ABSNet leden in meer dan 30 landen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië.

"De behoefte aan ABSNet in Europa is spectaculair toegenomen," zei Fekete van Lewtan. "Gezien de groei van waarborgfondsen in de laatste tien jaar, de toenemende kosten van kredietbescherming op credit default swaps op één naam en allesomvattende credit default swaps van ABS en de onzekerheid rond bepaalde afwijkende plaatselijke en kredietkaarttransacties, is de informatie die ABSNet over kredietprestaties biedt essentieel."

Over ABSNet

ABSNet is de leidende bron voor toezicht op asset-backed securities in de gestructureerde financiële industrie. Met een combinatie van gedetailleerde gegevens over prestaties, krachtige analyses en een overvloed aan verwante informatie over asset-backed securities, biedt ABSNet een waardevolle omgeving voor onderzoek, analyse en ondersteuning bij besluitvorming aan financiële professionals die asset-backed securities uitgeven, verkopen, verhandelen of er in investeren, alsook voor professionals die transacties vergemakkelijken en ondersteunen. Ga voor meer informatie naar www.ABSNet.net.

Over Lewtan

Lewtan Technologies, Inc. biedt een breed scala aan op inhoud en technologie gebaseerde oplossingen aan leden van de wereldwijde industrie voor activa-securitisatie, waaronder uitgevers, investeerders, verzekeraars, dienstverleners, kredietverhogers en waarderingsagentschappen. Meer dan 300 instellingen wereldwijd vertrouwen op de oplossingen van Lewton voor informatie en toezicht. Het bedrijf werd al twee keer uitgeroepen tot "Global Technology Provider of the Year" door de International Securitisation Report. Ga voor meer informatie naar www.lewtan.com.

Website: www.lewtan.com

Contact:

Frances Y. J. Wheeler, Wheeler PR & Marketing, +1-978-475-7970, of fyjw@aol.com, voor Lewtan Technologies; of Lillian Flores bij Lewtan Technologies, Inc., +1-781-672-1175, of Lillian.Flores@Lewtan.com