Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |'t Harde - Automobilisten botsen                          |
Een 25-jarige automobilist uit 't Harde en een 21-jarige automobiliste uit Oldebroek zijn op woensdag (07/03) op de Eperweg met elkaar in botsing gekomen. De vrouw is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 21.20 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste uit Oldebroek op de Eperweg richting het centrum reed. Zij moest stoppen om twee voetgangers over te laten steken over het zebrapad. De automobilist uit 't Harde had dit te laat door en botste daardoor tegen zijn voorligger. De vrouw is met nekklachten voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |'t Harde - Met drank en mes achter het stuur              |
Een 23-jarige automobilist uit Oldebroek bleek op woensdag (07/03) tijdens een controle op de Eperweg onder invloed van alcohol. Daarnaast bleek hij in bezit van een verboden mes. Tegen hem wordt voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt.

De jongeman (een beginnend bestuurder) trok met zijn rijgedrag omstreeks 22.00 uur de aandacht van surveillerende agenten, die hem daarop staande hielden. Tijdens het gesprek dat volgde, rees bij de agenten het vermoeden dat er alcohol in het spel was. De blaastest bevestigde het gebruik van alcohol, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.7 promille blies. Voor BB-ers is 0,2 prom. toegestaan.

Na zijn aanhouding trrof de politie tijdens de veiligheidsfouillering een mes in zijn kleding. Het mes is in beslag genomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dit laatste geldt ook voor het rijden onder invloed.

|     |Epe - Greep uit kassa supermarkt                          |
Onbekenden hebben op woensdag (07/03) in een supermarkt aan het Ratelplein een fors geldbedrag buit gemaakt door een greep in de kassa te doen. Van het drietal ontbreekt elk spoor en de politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld.

De politie werd omstreeks 17.40 uur over het incident ingelicht. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat drie tot nu toe onbekende mannen bij de kassa stonden toen één van hen een reep chocolade wilde afrekenen. Op het moment dat de caissière wisselgeld aan de man wilde teruggeven, deed hij een greep in de kassalade, waarna het drietal de winkel verliet en in de richting van de Gildenweg uit het zicht verdween. Op dit moment is niet bekend of men een voertuig heeft gebruikt.

Het signalement van de drie mannen luidt als volgt: het gaat om drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk en allen tussen de 1.80 meter en 1.90 meter lang. Het drietal had zwart haar en donkere ogen. Ook droegen ze alledrie een pet.

De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt getuigen of mensen die andere informatie over het bovenstaande hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Epe - BB-er met drank op de greppel in                    |
Een 25-jarige Beginnend Bestuurder uit Apeldoorn is op woensdag (07/03) op de Tongerenseweg met zijn auto in een greppel beland en daarbij gewond geraakt. Botsen is blazen en naar aanleiding hiervan onderzoekt de politie - via en bloedproef - of er alcohol in het spel is geweest.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 22.50 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de jongeman, komend uit de richting Nunspeet, tussen de Paalbeekweg en de Hoofdstraat met hoge snelheid door de lange, flauwe bocht reed. Daarbij kwam hij door nog onbekende oorzaak via de rechterberm aan de overkant in de linkerberm en uiteindelijk in een greppel tot stilstand. De bestuurder was in staat om de verplichte blaastest na een botsing af te leggen, waarna hij met enkelletsel per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit en in het ziekenhuis is bij de jongeman een bloedproef afgenomen om de precieze hoeveelheid alcohol in zijn bloed te kunnen bepalen. De uitslag van deze test laat enige tijd op zich wachten. De auto raakte total loss.

|     |Harderwijk - Beginnend bestuurder onder invloed           |
Een 18-jarige automobilist uit Harderwijk bleek op donderdag (08/03) tijdens een routinecontrole op de Buys Ballotstraat onder invloed van alcohol. De jongeman is bekeurd en heeft daarnaast een rijverbod gekregen.

De jongeman trok omstreeks 02.45 uur met zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten, waarop hij op het gebruik van alcohol werd gecontroleerd. De blaastest bevestigde het gebruik van alcohol. Hierop werd de jongeman aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0.3 promille, wat voor een beginnend bestuurder teveel is. De jongeman heeft een boete en een rijverbod gekregen.

|     |Harderwijk - Diefstal van auto                            |
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (08/03) een auto die geparkeerd stond op parkeerplaats 'Tweelingstad' aan de Nassaulaan weggenomen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdag 06.30 uur plaatsgevonden. Onduidelijk is op dit moment hoe men de auto heeft kunnen wegnemen. Het gaat om een bordeauxrode Volkswagen Kever met het kenteken 26-69-XX. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt getuigen of mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien om contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de auto nu is, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 099-8844.

|     |Harderwijk - Woning doelwit dieven                        |
Een woning aan de Beneluxlaan is in de nacht van maandag op dinsdag (06/03) het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer een televisie en een klein geldbedrag verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak heeft tussen dinsdagavond 23.15 uur en woensdagochtend 07.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door gaatjes in een deur te boren en vervolgens het slot te manipuleren. Eenmaal binnen heeft men onder meer een LCD-televisie en een klein geldbedrag weten weg te nemen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen of mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de inbraak om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Nunspeet - Drankrijder betrapt                            |
Een 29-jarige automobilist uit Nunspeet bleek op woensdag (07/03) tijdens een controle op de Spoorlaan met alcohol op aan het verkeer te hebben deelgenomen. De man is bekeurd.

Agenten controleerden de man omstreeks 20.35 uur nadat hij de aandacht trok vanwege het rijden in een geslotenverklaring, op het gebruik van alcohol. De man bleek inderdaad alcohol te hebben gedronken, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau wees ademanalyse 0.6 promille uit. Hij heeft voor beide feiten een boete gekregen.

|     |Putten - Kop - staart botsing automobilisten              |
Een 78-jarige automobiliste uit Voorthuizen en een 37-jarige automobilist uit Harderwijk zijn op dinsdag (06/03) op de Voorthuizerstraat met elkaar in botsing gekomen. Beiden zijn voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 16.50 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste uit Voorthuizen op de Voorthuizerstraat reed. Voor haar reed in dezelfde richting de automobilist uit Harderwijk. Door nog onbekende oorzaak is de vrouw met de auto van de man in botsing gekomen. Een 24-jarige automobilist uit Putten die daar weer achter reed, wist beiden te ontwijken maar kwam wel tegen een bermpaaltje tot stilstand. De Harderwijker raakte door de botsing niet bekneld, maar medewerkers van de brandweer hebben uit voorzorg de auto opengeknipt, waarna de man, evenals de vrouw per ambulance voor verdere behandeling naar het ziekenhuis werden overgebracht. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen niet bij de politie bekend. Voor zover bekend raakte de Puttenaar niet gewond.

De politie heeft de Voorthuizerstraat in beide richtingen een tijd lang afgesloten, zodat de verkeersongevallendienst van de politie, verschillende hulpdiensten en de sleepdienst hun werk konden doen. Ook de Veenhuizerveldweg is in verband hiermee enige tijd afgesloten geweest.

|     |Hattem - Automobilist onwel op A50                        |
Een 50-jarige automobilist uit Zwolle is op donderdag (08/03) op de A50 ter hoogte van de splitsing A28 en A50 onwel geworden en als gevolg daarvan van de weg geraakt en uiteindelijk tegen een vangrail van de oprit naar de N50 tot stilstand gekomen. Medewerkers van de ambulance hebben de man ter plaatse behandeld.

Bij de politie kwam de melding van het incident kort voor vier uur 's ochtends binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de man uit de richting van Zwolle kwam en als gevolg van een te lage suikerspiegel met zijn auto van de weg raakte, vervolgens een verkeersbord en een vangrail raakte en uiteindelijk achterwaarts tegen de vangrail van de oprit naar de N50 tot stilstand kwam. Medewerkers van de ambulance hebben de man ter plaatse geholpen, waardoor hij weer helemaal opknapte. De verplichte blaastest na de botsing heeft uitgewezen dat er geen alcohol in het spel was. De auto raakte aan de voorkant zwaar beschadigd.

|     |Harderwijk -   Jongens opgespoord na lastig vallen jonge  |
|     |vrouw                                                     |
De politie heeft drie jongens van 16 en 17 jaar uit Nijkerk opgespoord nadat ze woensdagmorgen (7/3) eerst op de Vitringasingel een 23-jarige jonge vrouw hadden lastig gevallen en vervolgens dezelfde vrouw nabij het busstation en het Westeinde mishandelden, beledigden en tegen haar discriminerende opmerkingen maakten. De jongelui worden verhoord en doorverwezen naar het jongerenpreventieproject waar een passende maatregel zal worden genomen.

Het drietal trof de vrouw bij de bushalte aan de Vitringasingel waar ze opmerkingen maakten over haar hoofddoekje. Vervolgens reisden ze alle vier met dezelfde bus naar het station in Harderwijk. Na het uitstappen liepen zowel de jongens als de vrouw naar het Westeinde. Daar maakten de jongens opnieuw beledigenden opmerkingen tegen de vrouw en werd zij beetgepakt, tegen een muur geduwd en haar hand en arm omgedraaid. De vrouw deed aangifte. Een van de drie jongens is inmiddels door de politie verhoord. Van beide anderen is de identiteit bij de politie bekend en zullen z.s.m. worden verhoord.

Einde berichten


---


---


---

---- --