Kempen & Co



PERSBERICHT

ZLM Verzekeringen brengt beleggingen onder bij Kempen Capital Management

Fiduciair Management Team verantwoordelijk voor portefeuille van EUR 255 miljoen

De Nederlandse verzekeraar ZLM brengt het beheer van haar gehele beleggingsportefeuille ter grootte van EUR 255 miljoen onder bij Kempen Capital Management (KCM). Verantwoordelijk voor het beheer is het fiduciair management team van KCM onder leiding van Hans Rademaker.

ZLM is een in Goes gevestigde onderlinge verzekeringsmaatschappij zonder winstoogmerk. Het werkgebied beperkt zich tot de provincies Zeeland en Noord-Brabant. ZLM richt zich voornamelijk op particuliere klanten en (agrarische) bedrijven en bedient ruim 170.000 klanten.

Bram de Jonge (algemeen directeur ZLM): "ZLM Verzekeringen wil een verzekeraar zijn waar de klant vol vertrouwen verzekerd blijft omdat hij kan rekenen op een lage prijs en hoge kwaliteit van persoonlijke dienstverlening. Daarnaast is het voor ons, net als Kempen overigens, niet van belang om per se tot de grootste marktpartijen te behoren, maar wel in de top 5 van beste verzekeraars te willen staan. Belangrijk hierbij is dat ook de beleggingen optimaal renderen bij een acceptabel risico. Tot op heden werd de beleggingsportefeuille intern beheerd. Nu kiest ZLM via fiduciair management voor een partnership met KCM. Via KCM krijgen wij eigenlijk de beschikking over `een eigen beleggingsafdeling op afstand' en een beleggingsportefeuille met spreiding over een groot aantal beleggingscategorieën via (gespecialiseerde) vermogensbeheerders. Hiermee hebben wij gekozen voor het optimaliseren van de risico/rendementskarakteristieken van de beleggingsportefeuille, actieve risicomonitoring en continuïteit in de uitvoering."

Daan van der Werf (directeur institutionele relaties KCM): "Wij zijn verheugd het vertrouwen van ZLM gekregen te hebben en zien uit naar de fiduciaire samenwerking. ZLM is onze zesde fiduciair management cliënt. Institutionele beleggers worden geconfronteerd met een groot aantal ontwikkelingen zoals het nieuwe Financieel Toetsingskader, de impact van IFRS, toenemende complexiteit van beleggingsproducten, governance eisen, Effectentypisch Gedragstoezicht (ETGT) en toenemende rapportage-eisen. Wij zien dat mede als gevolg hiervan vooral kleinere en middelgrote institutionele beleggers behoefte hebben aan een strategische partner. KCM kan naast strategisch beleidsadvies ook de organisatie en afstemming van vermogensbeheer, risicomanagement, administratie, verslaggeving en dergelijke uitvoeren. Door middel van fiduciair management begeleidt KCM derhalve het gehele beleggingsproces van (institutionele) beleggers. Behalve voor pensioenfondsen en verzekeraars is fiduciair management overigens ook een interessant concept voor bijvoorbeeld stichtingen en vermogende particulieren."

Amsterdam, 8 maart 2007

Kempen Capital Management N.V.

Voor meer inlichtingen:
Daan van der Werf: +31 (0)20 348 8720, dwer@kempen.nl Hans Rademaker: +31 (0)20 348 8706, hrad@kempen.nl Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.

blad 2 Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. (`Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. (`Van Lanschot Bankiers'). Van Lanschot Bankiers en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van de Wet toezicht kredietwezen 1992. Kempen & Co is tevens als effecteninstelling geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. (`KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet- beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op: www.kempen.nl

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.