FNV KIEM

Seminar: Hoe het juiste evenwicht tussen arbeids- en gezinsleven vinden?
Op 8 en 9 maart 2007 organiseert de FNV, samen met de Belgische vakcentrale ABVV en het Luxemburgse Centre de Formation Sociale Jean-Baptiste Rock een seminar over de combinatie van arbeids- en gezinsleven.

Een evenwichtige balans tussen arbeid en zorg staat hoog op de Europese agenda. In alle lidstaten wordt hard gezocht naar de meest succesvolle methodes om de participatiegraad van vrouwen en van ouderen op te hogen. Het aanbieden van adequate mogelijkheden om zowel op het werk als in uw privéleven tot ontplooiing te komen zijn hierbij onontbeerlijk.

Doel van het seminar is het analyseren en vergelijken van wat op Europese Unie-niveau en in de BENELUX is geregeld op het gebied van combinatie van werk en gezin. Op basis daarvan kunnen nationale en internationale tekortkomingen worden blootgelegd, komen best practices aan het licht en kan worden begonnen met het ontwikkelingen van oplossingen.

Het seminar is bestemd voor iedereen die te maken heeft met dit thema: vakbondsleden, werkgeversorganisaties, onderzoekers, academici, administraties, vrouwenorganisaties en alle andere geïnteresseerden. Wij bieden u onder andere lezingen door experts, een debat en vijf workshops. Bovendien ontvangen deelnemers aan het seminar een brochure die l een overzicht biedt van zowel Europese als van Nederlandse, Belgische en Luxemburgse toepassingen die het combineren werk en gezin makkelijker moeten maken.

Dit initiatief wordt gefinancierd met de steun van de Europese Commissie, budgetlijn: Maatregelen ter bevordering van de civiele samenleving.

Het seminar vindt plaats op 8 en 9 maart 2007 in het International Trade Union House (ITUH) in de Koning Albert II Laan 5 in Brussel. Inschrijven kan nog tot 16 februari 2007 door een e-mail te sturen naar seminar@abvv.be. Klik hier voor de volledige uitnodiging, waarin ook het programma en enkele praktische gegevens staan. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij S.Willems@fnv.etuc.org - tel: 0032-(0)2-2240714.

---