Politie Twente

Persbericht Politie Twente 8 maart 2007

Drie inbrekers aangehouden

Oldenzaal

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 maart jl. werden een drietal personen aangehouden die ervan worden verdacht in ieder geval betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een bedrijfspand, een slagerij, aan de Glindestraat in Oldenzaal.

Tussen 04.00 en 05.00 uur werd er die nacht ingebroken in het bewuste pand en werd door de politie een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werden in de loop van dinsdag de 6e maart de drie aangehouden. Het gaat hierbij om een 27-jarige Oldenzaler, een 24-jarige man uit Hengelo en een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats.

De drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit verdere onderzoek zal verder duidelijk moeten maken of zij voor meerdere inbraken verantwoordelijk zijn geweest. Om welke inbraken dit gaat zal verder moeten worden uitgezocht. Wel is bekend dat er gedurende het afgelopen weekend in Oldenzaal meerdere inbraken dan wel pogingen daartoe zijn geweest. Dit gaat om o.a. een kleding zaak aan de Grootestraat, een bakkerij aan de Steenstraat, een restaurant aan de Ootmarsumesestraat en een kapsalon aan de Deken Scholtenstraat.

Zoals gezegd zal verder onderzoek moeten uitwijzen of de drie aangehouden personen ook verantwoordelijk zijn geweest voor deze inbraken.

Vechtpartij

Almelo

Op woensdag 7 maart kreeg de politie omstreeks 16.30 uur een melding dat er op het Marktplein in Almelo een vechtpartij gaande was. Ter plaatse bleek dat er op het plein een ruzie was geweest tussen een 39-jarige man uit Enschede en een 33-jarige man uit Almelo. De ruzie werd even later voortgezet in een winkelpand waarbij de 39-jarige de 33-jarige diverse keren in het gezicht sloeg en hem bedreigde met de dood. De 39-jarige werd aangehouden terzake mishandeling en bedreiging en is op het bureau in verzekering gesteld aangezien hij veelpleger is. De 33-jarige werd aangehouden terzake openbare dronkenschap. Hij kon, nadat de politie proces-verbaal opmaakte, het bureau weer verlaten.

(07-030628)

Bestuurder op tijd uit brandend voertuig

Hengevelde

Op woensdag 7 maart reed een 25-jarige man uit Ambt Delden met zijn voertuig op de Kerkstraat in Hengevelde. Door onbekende oorzaak reed hij plotseling na een bocht naar rechts in de berm en raakte hierbij vol een boom. Vervolgens tolde het voertuig en kwam in de linkerberm tot stilstand. Het voertuig vatte vlam en brandde volledig uit. De 25-jarige kon net op tijd zijn voertuig verlaten. De politie heeft de auto laten afslepen. (07-030284)

Man vernielt verkeersborden

Hengelo

Aan de hand van een getuigenverklaring kon de politie op donderdag 8 maart omstreeks 01.00 uur een 47-jarige man uit Hengelo aanhouden die verdacht werd van het plegen van vernielingen. Op de Berfloweg in Hengelo zou de man ter hoogte van het industrieterrein zo'n drie palen met daaraan verkeersborden uit de grond hebben getrokken en op de weg hebben gegooid. De politie trof hem lopend op de Berfloweg aan en nam hem mee naar het bureau. Daar gaf hij toe aan de borden gezeten te hebben. De 47-jarige is voor verder onderzoek opgesloten. (07-030744)

Vrachtwagenchauffeur heeft zaakjes niet in orde

Denekamp

Tijdens de surveillance zag de politie op woensdag 7 maart omstreeks 12.00 uur een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Coevorden rijden op de Hanzeweg in Denekamp. Agenten zagen dat de belading op verschillende plekken uit de container stak. De vrachtwagencombinatie werd stilgezet en gecontroleerd. Ter plaatse bleek dat de APK van trekker en oplegger waren verlopen, de bestuurder geen rijbewijs en benodigde papieren bij zich had en dat de oplegger een niet goedgekeurde kentekenplaat had. Ook was de container zodanig beladen dat deze kon gaan schuiven. Voor het verlopen van beide APK's en de wijze van beladen heeft de 33-jarige chauffeur een bekeuring gekregen. De kentekenplaat is door de politie ingenomen en voor de overige feiten heeft de bestuurder een waarschuwing gekregen. (07-030492)

Fietsendief opgepakt

Enschede

De politie werd op woensdag 7 maart omstreeks 19.00 uur gebeld dat er gezien was dat een man er aan de Zuiderhagen in Enschede met een fiets vandoor ging. Een getuige had gezien dat hij een tik op de fiets gaf en er mee weg reed. De getuige wist van wie de fiets was en belde gelijk de politie. Een agent zag de 25-jarige man uit West Maas en Waal even later op het Stationsplein, hield hem aan en bracht hem over naar het bureau. Hij is opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-030676)

Verdachte van inbraak aangehouden

Enschede

Op 6 maart werd omstreeks 14.00 uur op het Van Heekplein in Enschede een 30-jarige man zonder vaste woon of verbijfplaats aangehouden omdat hij ervan verdacht werd een flatscreen uit het Ziekenhuis in Enschede te hebben gestolen op 9 september 2006. De man probeerde uit een afdeling van het ziekenhuis aan het Ariensplein een flatscreen te stelen. Dit mislukte. Hierop startte een onderzoek door de politie met als gevolg dat de man kon worden aangehouden. De 30-jarige, die veelpleger is, wordt opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-115298)

Dronken man richt vernielingen aan

Hengelo

Op woensdag 7 maart kreeg de politie omstreeks 21.00 de melding dat er op de Busscherweg in Hengelo een man liep die met een fiets gooide. Ter plaatste bleek het volgende gebeurd te zijn. Een 30-jarige man uit Hengelo rijdt met zijn auto op de Busscherweg in de richting van de Reimersdennenweg. Hij schrikt van een zonder licht fietsende man en waarschuwt hem hiervoor. De 35-jarige fietser uit Bornerbroek reageert hierop erg agressief, spuugt naar de automobilist en slaat en trapt tegen de auto. De 30-jarige rijdt in eerste instantie weg maar besluit even later toch te keren. Hij ziet de fietser iets verderop midden op de weg staan waarbij hij een auto de weg blokkeert. De bestuurder van dit voertuig, een 54-jarige man uit Ootmarsum, wil op een gegeven moment verder rijden waarop de 35-jarige zijn fiets op de motorkap van de Ootmarsummer gooit. De man uit Bornerbroek reageert wederom erg agressief en probeert de 30-jarige automobilist en een 65-jarige omstander uit Deurningen te schoppen. Beide getuigen volgen de man op afstand als hij over de Reimersdennenweg richting de wijk Slangenbeek loopt. Aan de Krekel gooit hij nog een steen tegen een raam van een woning. De bewoners kijken buiten wat er aan de hand is en zien de stenengooier staan. Wanneer de bewoners vragen waarom hij dit deed zegt hij niets en loopt weg in de richting van de Kokerjuffer. De bewoners van het pand aan de Krekel vertrouwen het niet en volgen de man. Aan de Kokerjuffer blijft hij staan en rent hij op een van de bewoners af. Deze verdedigt zich met een steen die de agressieve man raakt en hem ten val brengt. Vervolgens komt hij weer op een van de bewoners afrennen die zich met een steigerplank wist te verdedigen. Hierop rennen de twee weg. Ze zien nog hoe de 35-jarige de steigerplank door de ruit van een geparkeerde auto gooit en in een weiland verdwijnt. De politie treft de man aan op de Bornsedijk en houdt hem aan. Een ter plaatse gekomen ambulance hecht de wond die de man tijdens het handgemeen opliep. De man, waarvan later bleek dat hij dronken was, werd meegenomen naar het bureau. In de loop van de volgende dag is hij gehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-030691/ 07-030717)

Verkeerscontrole

Enschede

Op de Haaksbergerstraat en de Boulevard in Enschede zijn op woensdag 7 maart tussen 08.45 en 12.10 uur controles gehouden op het rijden door rood licht en het dragen van de autogordel. Voor het rijden door rood licht werden 413 passanten gecontroleerd. 24 van hen negeerden het rode verkeerslicht en krijgen een bekeuring thuis.Voor het niet dragen van de autogordel zijn 87 bestuurders gecontroleerd. 9 van hen droegen deze niet en kregen een bekeuring. (07-030427)

Politie roept getuigen op

Wierden

Op donderdag 8 maart werd omstreeks 10.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Wierden aangereden door een automobilist op de Noord Parallelweg in Wierden ter hoogte van de spoorwegovergang. De automobilist kwam uit de Hogeluchtsweg en verleende bij het oversteken van de overgang geen voorrang aan de bromfietser. Deze kwam door de aanrijding ten val. De automobilist, waarvan geen kenteken genoteerd kon worden, reed door. De politie vraagt getuigen van dit ongeval zich te melden bij het bureau in Wierden, 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-030827)

Jan Camphuis / Nancy Hanterink: 053-4555588
---- --