Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 8 maart 2007

Maastricht; drugsvondst na overval op woning

Na een gewapende overval op een woning aan de Doctor Schaepmanstraat in Maastricht, heeft de politie woensdagvond in die woning een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Bij de overval die tussen 22.00 uur en 23.00 uur plaatsvond, liep een 18-jarige inwoner van Maastricht, lichte verwondingen aan zijn hoofd op. De in de woning aangetroffen drugs zijn enkele tientallen kilo's wiet en hasjiesj.

Twee gewapende mannen belden bij de woning aan en bedreigden de 18-jarige Maastrichtenaar die de voordeur opende meteen met een vuurwapen en sloegen daarmee op hem in. Nadat het in de woning tot een handgemeen kwam tussen de overvallers en de 18-jarige man, sloegen zij op zeker moment op de vlucht.

Tijdens het onderzoek in de woning werden in aanwezigheid van de officier van justitie en de rechter-commissaris de softdrugs en enkele verboden wapens (messen en dolkmessen) aangetroffen en in beslag genomen.

In verband met het aantreffen van de softdrugs zijn twee vrouwen en twee mannen, allen afkomstig uit Maastricht. Onder hen bevindt zich de 18-jarige, die bij de overval licht gewond raakte. De aangehouden personen zijn ingesloten. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --