Ingezonden persbericht


Leden Alcmaria Victrix stemmen in met opknappen sportcomplex De Krocht

Woensdagavond hebben de leden van de Omnisportvereniging Alcmaria Victrix vrijwel unaniem ingestemd met een contributieverhoging die het mogelijk maakt het sportcomplex De Krocht in De Hoef te verrijken met een kunstgrasveld, de bijbehorende verlichting voor hoofd- en bijveld en de bouw van een trainingshal, voorzien van kunstgras.

Een goed bezochte ledenvergadering beoordeelde het bestuursvoorstel, het sportcomplex De Egmonderhout aanzienlijk te verbeteren, positief en stemde in met een daarvoor benodigde contributieverhoging. De oprichting van een stichting, een reclamebordactie, een E100 sponsoraktie en de uitgifte van obligaties van E250, moeten ertoe bijdragen dat het sportcomplex in De Hoef aanmerkelijk aan kwaliteit toeneemt.

Voorzitter Alex Beek maakte duidelijk dat het, nu het ledenaantal stijgt, nodig is voor de toekomst te investeren, en wel zodanig dat niet alleen wordt gekoerst op de sportieve kant van de vereniging, maar ook op de maatschappelijke invalshoek. Duidelijk is dat het complex qua voorzieningen een behoorlijke opwaardering nodig heeft. Verheugd is Beek dan ook over de medewerking van de gemeente Alkmaar, die het de vereniging mogelijk maakt al per september te beschikken over een kunstgras hoofdvoetbalveld. Eerder investeerde de gemeente Alkmaar al in de opwaardering van de honk- en softbalvoorziening.

Een kunstgrasveld vergroot niet alleen de trainingscapaciteit, maar betekent zeker ook een einde aan de periode waarbij afgelasting van voetbalwedstrijden veelvuldig aan de orde was. Het kunnen beschikken over een trainingshal biedt de vereniging in de breedte meer mogelijkheden. Zowel de honk- en softbal kunnen er tijdens slecht weer gewoon doortrainen, geen gebruik behoeft meer te worden gemaakt van locaties in buurgemeenten, ook voor de "kabouters" en de zaalvoetbaltak biedt de hal goede mogelijkheden.

"Alcmaria is daarnaast in overleg met de Lootschool verbonden aan het Willem Blaeu, het CIOS en de SKOA. Daarmee krijgt het sportcomplex een bredere functie in de wijk" aldus Beek, die het nadrukkelijk als een doel van de vereniging ziet meer te bieden dan alleen sportieve programma's. Die laatste overigens zullen ook worden verbreed. In het kader van preventieve gezondheidszorg spreekt de vereniging met een fysiotherapeut en een organisatie die mensen helpt hun gewicht beter te beheersen. Allemaal zaken die zowel de sportieve, maatschappelijke als de lokale gezondheid ten goede komen.

"Zelfwerkzaamheid van de leden is onontbeerlijk", aldus Beek, daarbij wijzend op het verwijderen van hekwerken en verplaatsing van tribunes e.d. Maar weet dat we ook de boer opgaan om 150 m reclamebord aan de man te brengen voor ca E 150 per jaar. Wij rekenen dan ook op de ondersteuning van het bedrijfsleven en andere organisaties. Alcmaria Victrix verschaft met bijna 900 leden aan veel jonge en oudere mensen een sportief tijdsverdrijf en aan vele anderen een vermaak.