Nieuwe cd-single Ilse DeLange leadsong toneelstuk Steel Magnolias


Zangeres overhandigt eerste exemplaren aan cast

AMSTERDAM, 20070205 -- Vandaag, tijdens de eerste repetitiedag van het nieuwe toneelstuk Steel Magnolias, werd de cast verrast met een kort optreden van Ilse DeLange, waarna de zangeres de complete cast de eerste exemplaren overhandigde van haar nieuwe single "I Love You". Het nummer is namelijk de leadsong van het nieuwe toneelstuk van V&V Entertainment. Een unieke samenwerking omdat het voor het eerst is dat een nieuwe single aan een voorstelling wordt verbonden.

Voor de samenwerking is gekozen omdat de nieuwe single van Ilse DeLange perfect aansluit op de verhaallijn in het toneelstuk. Het ingetogen en intieme nummer lijkt bijna speciaal voor de voorstelling geschreven en zal te horen zijn tijdens een van de cruciale scènes in de voorstelling. "I Love You" is afkomstig van Ilse's album The Great Escape dat inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Voor Steel Magnolias heeft V&V Entertainment een topcast weten te strikken die tijdens de eerste repetitiedag door producent Albert Verlinde voor het eerst gepresenteerd werd. Niemand minder dan Karin Bloemen, Renée Soutendijk, Caro Lenssen, Nelly Frijda, Diana Dobbelman en Sylvia Hoeks vullen de hoofdrollen in.
Daarnaast neemt Frans Weisz de regie op zich en tekende Daphne Deckers voor de vertaling. Marjolein Ettema ontwierp het decor en Maya Schröder en Nico de Rooij zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de kostuums en het lichtontwerp.

De voorstelling Steel Magnolias is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1989 met Julia Roberts en Dolly Parton in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over zes, qua leeftijd en achtergrond, totaal verschillende vrouwen uit een provinciestadje. Regelmatig komen ze samen in de schoonheidssalon van één van hen en delen daar lief en leed met elkaar onder de droogkap of tijdens de manicure.

Na een korte repetitieperiode zal de eerste try-out op zaterdag 10 maart in theater de Purmaryn in Purmerend te zien zijn. Zondag 25 maart is de première in schouwburg `t Park in Hoorn. Daarna is de voorstelling slechts kort te zien in verschillende theaters door heel Nederland, eindigend met de laatste voorstelling op maandag 11 juni in Koninklijk theater Carré.





V&V Entertainment