Digitale Gemeente Houten


1e prijs jongerenontwerp voor de Heemlanden

zaterdag 10 maart 2007 - Bron: Redactie SDGH

Wethouder de Jong reikte donderdagmiddag de prijzen uit aan een vijftal jongeren die ontwerpen hadden gemaakt voor de inrichting van het Rond.

Op initiatief van Architectuurcentrum Makeblijde hebben 300 leerlingen van het College de Heemlanden en het Wellantcollege deelgenomen aan workshops die gericht waren om meer inzicht te krijgen in het genruik van de openbare ruimte. Na een serie masterclasses, waar 28 leerlingen voor waren geselecteerd, kregen zij de opdracht om een ontwerp te maken voor een object om de beleving van het Rond aantrekkelijk te maken. De ingezonden ontwerpen zijn enige tijd in de Openbare Bibliotheek te zien geweest.

De eerste prijs ging naar Mark de Weers en Stefan Kramer van klas A4D van de Heemlanden. Hun ontwerp Walk the Light bestaat uit grote hoeveelheid doorschijnende straatstenen die in een vast patroon over het hele Rond worden gelegd en die licht gaan verspreiden als er iemand in de buurt komt.

De tweede prijs was voor Rosanna Aanstoot en Hanna Dons van klas A5A, ook van de Heemlanden. Hun ontwerp Parelsnoer bestond uit een serie gekleurde lichtgevende ballen, van verschillend formaat die in de waterpartij komen te liggen.

De derde prijs ging naar het Wellantcollege. Wilko van Ommeren (klas A05GH) had een kronkelende staaf ontworpen die rechtop in het water komt de staan. Langs de staaf wordt water gespoten en vanuit de staaf gaat gekleurd licht een spel aan met de waterdruppels, vandaar de titel kleurenexplosie.

De tekst van het volledige juryrapport is te lezen op de website van de gemeente Houten (www.houten.nl)

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).