Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lezing over Glas-in-Lood in de Pieterskerk

Zondag 11 maart 2007 zal om 14:00 uur in de Pieterskerk een boeiende lezing worden gegeven door de heer S. Hagemeier over de glas-in-loodramen van de Pieterskerk Niet alleen komt het gebruik en de geschiedenis van glas-in-lood aan de orde, ook over de huidige restauratie van de ramen van de Pieterskerk zal het één en ander verteld worden. De heer Hagemeier is eigenaar van glasatelier Stef Hagemeier te Tilburg en is betrokken bij de huidige restauratie van de glas-in-loodramen van de Pieterskerk.

De glas-in-loodlezing is de eerste van een drietal lezingen, georganiseerd door de vrijwilligers van de Pieterskerk. De lezingen zijn bedoeld om antwoord te geven op veelgestelde vragen van bezoekers die de kerk in de loop der jaren kreeg: De Pieterskerk maakt al eeuwenlang deel uit van de geschiedenis van de stad Leiden. Maar wat is er eigenlijk bekend over de materialen waaruit de Pieterskerk is opgebouwd en de historische waarde hiervan? Welke materialen worden er tijdens de huidige restauratie gebruikt en wat is de ambachtelijke toepassing daarvan? In iedere lezing zal steeds één materiaalsoort behandeld worden door een deskundige op dat specifieke terrein. Zo zal de tweede lezing gaan over het hout en de inmiddels beruchte bonte knaagkever (zondag 15 april 2007) en in de laatste lezing zal het natuursteen en metselwerk van de Pieterskerk besproken worden (zondag 13 mei 2007).

De lezingen zullen steeds worden gehouden in de bibliotheek van de Pieterskerk. Ingang: Kloksteeg 16. Aanvang: 14:00 uur.
Toegangsprijs: 5 euro per persoon per lezing, te betalen bij binnenkomst. Na afloop van de lezing is er koffie en thee. Er is plaats voor 45 belangstellenden, dus kom op tijd!

Op de website van de Pieterskerk vindt u meer informatie over de lezingen en andere Pieterskerkactiviteiten: www.Pieterskerk.nl

Noot aan redactie:

Bij plaatsing illustraties gaarne naam fotograaf vermelden. Foto S. Hagemeier: Marc de Haan
Foto overzicht interieur Pieterskerk (met restauratievloer op ong. 20 meter hoogte): Carel Struycken