Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     | Vorden / Ulft - hardleerse bestuurders                   |

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag (11/03) twee automobilisten aangehouden die met de auto op pad waren, terwijl zij een ontzegging van de rijbevoegdheid hadden. In beide gevallen bleken zij ook nu weer te hebben gedronken.

Even voor middernacht controleerden agenten op de Dorpsstraat in Vorden een 22-jarige man uit die plaats. Hij bleek gedronken te hebben en uit de politieadministratie bleek zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij eerder onder invloed had gereden. Zijn promillage was 0.4 en omdat hij geen rijbewijs heeft, wordt hij als beginnende bestuurder aangemerkt en daarbij is 0.2 promille al strafbaar.De auto was ook niet verzekerd waarop deze in beslag werd genomen.

In Ulft zagen agenten omstreeks 01.40 uur een auto nogal vreemd de bocht bij de Debbeshoek nemen. Ze besloten de auto te volgen en zagen dat de bestuurder slingerend zijn weg vervolgde. Toen zij hem lieten stoppen en aanspraken, sprak de man met dubbele tong. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 1.1 promille. Ook hij bleek een rijontzegging te hebben, reden om nu ook zijn auto in beslag te nemen. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.
|     |Winterswijk - met drank op de bosjes in                   |

Dat je met drank op beter niet kunt gaan rijden, bewees een 30-jarige Winterswijker in de nacht van zaterdag op zondag (11/03). Hij reed op de Walienstraat met z'n auto de bosjes in.

De melding over de aanrijding kwam even na 02.00 uur. Bij het nemen van een bocht was de man met z'n auto rechtdoor de bosjes ingereden. Agenten roken dat de man gedronken had en op het politiebureau blies hij 1.6 promille. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en aangezien hij nog een fikse boete moest betalen is hij ingesloten.
|     |Doetinchem - gestolen fiets via internet aangeboden       |

Agenten hebben zaterdagmiddag (10/03) een 17-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een op vrijdag gestolen fiets via internet te hebben willen verkopen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Via een verkoopsite op internet kwam de benadeelde er achter dat haar vrijdag in de Waterstraat gestolen fiets te koop werd aangeboden. De politie werd in kennis gesteld en met haar vriend werd een afspraak met de verkoper gemaakt. Toen deze met de tweewieler op de afgesproken plaats kwam, greep de politie in. De jongen is voor verhoor ingesloten en proces-verbaal wordt opgemaakt.
|     |Breedenbroek - beginnend bestuurder in de fout            |

Een 21-jarige jongeman uit Westervoort is zaterdagmiddag aangehouden omdat hij onder invloed reed. Als beginnend bestuurder bleek hij drie maal het toelaatbare op te hebben.

Agenten zagen de jongeman omstreeks 16.45 uur op de Terborgseweg rijden en besloten hem te controleren. De politie controleert op alle uren van de dag en ook wanneer iemand bij een aanrijding betrokken is. De jongeman bleek inderdaad te hebben gedronken en op het politiebureau wees de ademanalyse 0.6 promille aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt .
|     |Eibergen - meisje gewond tijdens oversteken               |

Een 15-jarig meisje uit Eibergen is zaterdagochtend (10/03) gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Zij liep een gebroken onderbeen op.

Het meisje wilde omstreeks 11.00 uur met enkele sportvriendinnen op de fiets komende vanaf de Slotmansweg de rijbaan van de Haaksbergseweg oversteken. Kennelijk had zij haar aandacht teveel op een naderende tractor gericht en zag daarbij een auto bestuurd door een 53-jarige man uit Enschede over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde liep zij beenletsel en een aantal schrammen op. Zij heeft in ieder geval een nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Voor de geschrokken vriendinnen is slachtofferhulp geregeld.
|     |Bredevoort - zwaar gewond na val uit raam                 |

Een 24-jarige jongeman uit Bredevoort is zwaar gewond opgenomen in het ziekenhuis na een val uit het slaapkamerraam van zijn ouderlijke woning.

De politie kreeg omstreeks 04.45 uur en melding dat passanten een jongeman zwaar gewond hadden aangetroffen op de weg voor zijn woning aan de Hozenstraat. Het slachtoffer had een behoorlijke hoofdwond en was niet aanspreekbaar. Hij is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat hij door nog onduidelijke oorzaak uit zijn slaapkamerraam op de eerste verdieping (ongeveer 4 meter) is gevallen.

Einde berichten

---

---

---

---- --