Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Alcoholcontroles in Elst en Zetten

Publicatiedatum: 11-3-2007 12:26:34

ELST - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn zaterdagavond en de daaropvolgende nacht alcoholcontroles gehouden in Elst en Zetten. Daarbij werden in totaal vier drankrijders gepakt. De controles waren van te voren aangekondigd op
www.verkeershandhaving.nl.
In Elst werd tussen middernacht en drie uur s nachts gecontroleerd op de Rijksweg Noord. Onder 150 passanten die een blaastest moesten afleggen werd één bestuurder aangetroffen die teveel gedronken had. Op de Wageningsestraat in Zetten werd gedurende de avonduren tussen half negen en kwart voor twaalf post gevat. Bij 175 blaastesten werden drie drankrijders aangetroffen. Hoogst gemeten promillage was 1,20 (ongeveer twee keer de norm). Rijbewijzen hoefden niet te worden ingevorderd. Dat kan pas bij alcoholpromillages van 1,31 of meer (ruim tweeënhalf keer de norm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburger aangehouden bij caféruzie

Publicatiedatum: 11-3-2007 12:25:52

DUIVEN - Een 23-jarige man uit Doesburg is vrijdagavond door de politie aangehouden na een caféruzie in Duiven. De man wordt ervan verdacht een leeftijdsgenoot uit Duiven te hebben geslagen. De twee mannen bleken elkaar te kennen van een eerder conflict. Toen ze elkaar tegenkwamen in het café in Duiven zou de Doesburger de Duivenaar in de toiletruimte een paar klappen hebben gegeven. Gewaarschuwde agenten namen de Doesburger mee naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen en heeft aangifte gedaan. (07-037741)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053