Politie Drenthe
Zondag

Assen, 11-03-2007

Mannen met inbrekerswerktuig aangehouden

WIJSTER - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen aangehouden, een 40 jarige man met onbekende woonplaats en een 48-jarige man uit Alkmaar. De mannen reden voortdurend rond in Wijster en dat was aanleiding hen aan een controle te onderwerpen. Zij hadden een vaag verhaal, de auto was niet verzekerd en de mannen hadden een tas met inbrekerswerktuigen bij zich. De politie stelt een onderzoek in. (07120176)

Alcomobilist
EMMEN - Agenten controleerden in de nacht van zaterdag op zondag een bestuurder toen hij over de Boslaan reed. De 48-jarige man uit Emmen had een alcoholpromillage van 0,6 waarvoor hij een bekeuring kreeg. (07-120165)

Man verzet zich tegen aanhouding
VEENOORD - In de nacht van zaterdag op zondag gaven agenten een 34-jarige bestuurder uit Ter Apel, toen hij over de Van Goghstraat reed, een stopteken. De man stopte echter niet maar reed door. Na enkele straten in Veenoord werd de man aan de Rooseveltstraat aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Aan het bureau werd een alcoholpromillage vastgesteld van 1,1. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hem een transactie van EUR 600 aangeboden. (07-120197)

Agenten vorderen rijbewijs
EMMEN - Zaterdagavond reden surveillerende agenten achter een auto aan die met hoge snelheid over de Hondsrugweg reed. Er werd een snelheid van 111 km/uur (na correctie) vastgesteld. Van de 24-jarige bestuurder uit Emmer Compascuum werd het rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg ook nog een bekeuring omdat hij de binnenzijde van de voorruit met een folie had beplakt. (07-120134)

Man doet afstand van bromfiets
RUINERWOLD - In de nacht van zaterdag op zodag zagen agenten een bromfietser over het fietspad rijden langs de Haakswold. De man droeg geen helm en controle wees uit dat de plof allerlei technische mankementen vertoonde. Niet verzekerd, teveel vermogen, geen verlichting, onvoldoende remvermogen etc. De 20-jarige man uit Gorredijk kreeg een bekeuring en deed afstand van zijn bromfiets. (07-120194)

Agenten betrappen fietsendief op heterdaad
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een man op de Gedempte Singel lopen die een fiets op zijn schouder droeg. Een nader onderzoek wees uit dat de fiets afgesloten was en dat de man een vage verklaring had hoe hij aan die fiets was gekomen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De 25-jarige Assenaar werd aangehouden en zondagmorgen verklaarde hij dat hij zich niet zoveel meer kon herinneren, dat de fiets niet van hem was en dat hij er afstand van deed. De man is met een proces-verbaal op zak vertrokken. (07-120182)

Vrouw mist geld na diefstal pinpas
EMMEN - Een 36-jarige vrouw uit het Duitse Laar parkeerde zaterdagochtend haar auto op de parkeerplaats aan de Meerdijk. Enkele uren later ontdekte zij dat het portier van haar auto was geforceerd en haar handtas was weggenomen met daarin onder andere persoonlijke documenten en haar portemonnee. Kort na de diefstal is er met haar pinpas 1000 euro gepind in Angelso. (07-119998)

Bejaarde vrouw beroofd
HOOGEVEEN - Een 83-jarige vrouw aan het Anker kreeg op dinsdag 6 maart jl. bezoek van twee vrouwen, tussen 20 en 30 jaar. Deze vrouwen zeiden dat ze namens de thuiszorg kwamen en de levensmiddelen wilden controleren op de houdbaarheidsdatum. Later op de avond werd zij gebeld door een vrouw die zich voordeed als medewerkster van een bank die haar om haar pincode vroeg ivm een nieuwe pas die ze zou krijgen. De argeloze vrouw gaf haar pincode. Zaterdagmorgen kreeg ze een bankafschrift waarop ze zag dat een bedrag van bijna 1.500,- euro is afgeschreven en nu ook mist ze pas haar bankpas die vermoedelijk dinsdagavond door de onbekende dames is weggenomen. (07-120029)

Politie zoekt getuigen
EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.00 uur, werd een 24-jarige vrouw uit Emmen door haar eveneens 24-jarige partner mishandeld in de omgeving van de Haar en de Houtweg. De vrouw werd onder meer in haar gezicht geslagen. Haar partner is door agenten aangehouden. Volgens haar verklaring heeft een passerende automobilist geprobeerd haar te helpen maar door de dreigende houding van haar partner, die ook tegen de auto van die automobilist trapte, was deze er snel vandoor gegaan. De politie wil graag in contact komen met die bestuurder, hij kan zich melden bij de politie in Emmen of bellen met 0900 - 8844. (07-120155

Vrachtauto in brand
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 05.30 uur, kreeg de politie een melding van een voorbijganger dat aan de Duymaer van Twistweg een trekker met oplegger in brand stond. De oplegger, geladen met sportartikelen, brandde geheel uit. De 60-jarige bestuurder die in de omgeving woont, zou maandagmorgen naar Zweden vertrekken. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (07-120208)

Urinerende man beledigt agent
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag stond een 19-jarige man uit Hoogeveen te urineren tegen de winkelpui van een supermarkt aan de Markt. De agent, die de man daarvoor bekeurde, werd vervolgens door hem beledigd. De man is aangehouden en krijgt een proces-verbaal voor belediging. (07-120200)

Korte verkeerscontrole laat veel overtredingen zien
MEPPEL - Vrijdagmiddag, tussen 15.00 en 17.10 uur, controleerden agenten het verkeer dat over de Steenwijkerstraat reed. Dertien personen kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droeg, een bestuurder was tijdens het rijden niet handsfree aan het telefoneren en een bromfietser reed zonder helm. (07-120101)

Spoor van vernieling in Hoogeveen
HOOGEVEEN - Zondagmorgen kreeg de politie een groot aantal meldingen van bewoners en autobezitters dat hun eigendommen de afgelopen nacht waren beschadigd door graffiti met de tekst THC. Aan de Kaag, De Aak, Jan Steenstraat, Rubensstraat, De Klipper, De Kogge, werden auto's bespoten met deze tekst. Op de muur van de kerk aan de Zuidwoldigerweg werd deze tekst met witte verf aangebracht. Aan de Zaaier werd de muur van een woning met lichtblauwe verf van deze tekst voorzien. Aan De Klipper werd ook een woning met zwarte verf voorzien van de tekst THC. De politie stelt een onderzoek in en hoopt op medewerking van getuigen. (07-120130)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 451280.



Laatst gewijzigd 11-03-2007 13:58