Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 11 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 11-03-2007

Met onder meer: aanhoudingen drank, geweld en vernieling

Ruzie in horeca

Zaandam, zaterdag 10 maart 2007, 01:30 uur.

De politie heeft een 36-jarige Zaandammer aangehouden die volgens portiers van een horecagelegenheid op de Dam vervelend zou zijn geweest. De man zou een medewerkster in het gezicht hebben geslagen en een mes bij zich hebben gehad. In de zaak zou de verdachte tot twee maal toe bij een vechtpartijtje betrokken zijn geweest. Een portier zou de man hebben overmeesterd en hem het mes afhandig hebben gemaakt. De horecadienst van de politie heeft de man, die vermoedelijk kaakletsel had, naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling werd de Zaandammer ingesloten en in de loop van de dag na verhoor heengezonden.

Alcoholcontrole

Landsmeer/Oostzaan zaterdag 10 maart 2007.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles gehouden. In Landsmeer werden 505 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Twee aangehouden bestuurders, een 50-jarige automobiliste uit Landsmeer en een 53-jarige plaatsgenoot, hoefden niet mee naar het bureau omdat alle apparatuur op de plaats van controle aanwezig was. De vrouw blies ruim twee en een half maal de maximaal toegestane waarde. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De Landsmeerder blies ruim anderhalf maal het maximum toegestane. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Oostzaan werd op het Zuiderlaaik (recreatiegebied 't Twiske) met de mobiele installatie gecontroleerd. Hier werden twee automobilisten en een motorrijder geverbaliseerd na de blaasproeven. De mannen in de leeftijden 34, 56 en 30 jaar waren allen woonachtig in Amsterdam en bleven bij de blaastest onder de grens waarop het rijbewijs wordt ingevorderd. Zij werden na verhoor met proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Drankrijders

In Purmerend werd zaterdagochtend rond half zes op het Wormerplein een 29-jarige Purmerender in zijn personenauto aangehouden als verdachte van drankrijden. De man blies ruim twee maal de toegestane hoeveelheid en werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Op de Zuiddijk in Zaandam reed een 20-jarige Zaandammer met een personenwagen achteruit tegen twee geparkeerde voertuigen. Agenten zagen het gebeuren en bij controle bleek dat de man gedronken had. Proces-verbaal van het drankgebruik en de aanrijding wordt opgemaakt.

De politie heeft een 37-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van rijden met drank op en zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen een auto met gedoofde lichten wachten bij een knipperlicht op de H. Gerhardstraat in Zaandam. Bij het naderen van de politieauto ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Ondanks snelheden boven de 100 km per uur werd de man aangehouden. De bestuurder had een rijontzegging en was agressief tegen de agenten. Zij hebben hem naar de grond gewerkt en in de boeien naar het politiebureau gebracht. Het voertuig werd in beslag genomen omdat de man ondanks de ontzegging blijft rijden. De verdachte werd ingesloten.

Gestolen parkeerkaart

Wormerveer, vrijdag 9 maart 2007, 12:22 uur.

De politie heeft een 19-jarige vrouw uit Wormerveer aangehouden omdat zij wordt verdacht van het bezit van een gestolen invalidenparkeerkaart. Een personenauto stond al geruime tijd op een invalidenparkeerplaats aan de Zaanweg in Wormerveer. De kaart in de auto bleek bij controle van diefstal afkomstig en het voertuig werd weggesleept. De Wormerveerse die de auto kwam afhalen werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Vernieling en diefstal

Krommenie, zaterdag 10 maart 2007, 04:34 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Assendelft en een even oude Krommenieër aangehouden als verdachten van diefstal en vernieling. Op de Prins Hendrikstraat was een bloempot vernield, een container weggenomen. Op de Wilhelminastraat had een bewoonster twee jongens overlopen die kratten bier en kinderspeelgoed probeerden te stelen. Op de Zuiderhoofdstraat waren vernielingen aan gevels gepleegd en op de Louis Pasteurstraat stond een cactus, afkomstig uit een kas, op een autodak. Op signalement kon de jongen uit Assendelft worden aangehouden terwijl hij in het bezit was van een zojuist gestolen damesfiets. Even later werd de al in pyjama gestoken Krommenieër opgehaald. De jongens werden in de loop van de dag na verhoor in vrijheid gesteld. Zij bekenden een en ander en worden voor schaderegeling en straf verwezen naar bureau HALT.

Inbraak

In een woning aan de Krommenieërweg in Wormerveer werd van donderdag op vrijdag ingebroken door een gaatje in een tuindeur te boren. Uit de woonkamer werden onder meer een laptop computer, een fototoestel en een navigatiesysteem weggenomen.

Van een woning aan de Hugo de Grootstraat in Purmerend kreeg het inbrekersgilde in de nacht van donderdag op vrijdag de achterdeur niet open. Er was bij de inbraakpoging wel een gat en de deur geboord en het slot was geforceerd.

Ook op de Kieftstraat in Koog aan de Zaan bleef het bij een poging. Er werd onder het slot van een tuindeur aan de achterzijde van de woning een gat geboord. De deur ging echter niet open.

Bij een restaurant aan de Drielse Wetering in Zaandam werd tussen zaterdagavond elf uur en zondagochtend half een ingebroken door een paneel uit de toegangsdeur te schoppen. Binnen werd onder meer wisselgeld en een 14-tal flessen sterke drank weggenomen.

Aan de Oostzijde in Zaandam werden twee bakstenen door het raam gegooid bij een tabakshandel. Door de gaten werden tabaksartikelen weggenomen.

De snackbar bij de Hempont op de Hemkade in Zaandam werd opengebroken door de achterdeur te forceren met vermoedelijk een koevoet. Er werd wat wisselgeld en een voorraad sigaretten gestolen. De gokkasten waren opengebroken en het vergokte geld was weg.

Op de Pascalstraat in Zaandam werd ingebroken in een school. Er werden diverse ruiten vernield om binnen te komen. Het is nog niet bekend wat er weg is. Men heeft in ieder geval wel een saxofoon meegenomen.

Verduistering

Purmerend, zaterdag 10 maart 2007.

De politie heeft een 26-jarige man uit Assendelft aangehouden als verdachte van verduistering in dienstbetrekking. De man zou zijn werkgever enkele duizenden euro's hebben ontfutseld. Bij het afstorten van het geld zou de man niet het pakket biljetten maar een stapeltje speelkaarten hebben gestort. Er stond voor de verdachte meer dan tweeduizend euro's aan achterstallige boetes en enkele maanden gevangenisstraf open. De man werd ingesloten.

Invalidenwagen met drankrijder

Assendelft, zondag 11 maart 2007, 00:13 uur.

De politie heeft een 20-jarige man uit Assendelft aangehouden omdat hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding met drank op. De man werd op de Veerdijk aangetroffen in een invalidenwagen die frontaal op een personenauto, bestuurd door een 25-jarige Wormerveerse, was gebotst. Bij het zien van de politie probeerde de man er rennend vandoor te gaan. Doordat de man door vermoedelijk drankgebruik nogal onvast ter been was had een agent hem snel te pakken. De man was door de aanrijding gewond geraakt in zijn gezicht en hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ten behoeve van het vaststellen van alcoholgebruik een bloedproef afgenomen. In het voertuig van de Assendelver werd onder meer weed, viagrapillen, sloffen sigaretten, nieuwe kleding en sieraden aangetroffen. Alles werd in beslag genomen. De man werd na behandeling in het ziekenhuis ingesloten en zal na ontnuchtering worden verhoord. Een onderzoek naar de herkomst van de in beslag genomen goederen wordt ingesteld.

Geweld

Zaandam, zondag 11 maart 2007, 04:41 uur.

De politie heeft een 21-jarige man uit Haarlem en een even oude Zaandammer aangehouden als verdachten van mishandeling. De mannen zouden samen met een derde, nog niet aangehouden, verdachte op de Rozengracht twee Zaankanters hebben geschopt en geslagen. Naar de aanleiding van het geweld wordt een onderzoek ingesteld. De verdachten werden ingesloten.

Politie zoekt doorrijder

Westzaan, zondag 11 maart 2007, 01:38 uur.

De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die op het Zuideinde in Westzaan bij een aanrijding betrokken is geweest. Een 61-jarige man liet zijn hond uit en werd daarbij, naar zijn zeggen, door een zwarte personenauto aangereden waardoor hij ernstig gewond is geraakt. De auto reed door in de richting van de Overtoom. Het slachtoffer wist op eigen kracht naar huis te komen waar hij door een ambulance werd opgehaald en met flink hoofdletsel naar het ziekenhuis werd gebracht. Getuigen worden verzocht te bellen via 0900-8844.