Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Oosterhout 09-11 maart

OOSTERHOUT NB, 11 maart 2007

Bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond en zaterdagochtend een grote alcoholcontrole gehouden. Op verschillende plaatsen in het politiedistrict werden automobilisten verzocht te blazen. In totaal zijn tien personen aangehouden.

In Raamsdonksveer werd op de Maasdijk gecontroleerd. Hier moesten 248 automobilisten blazen. Vier bleken over de limiet. In Terheijden mochten 298 bestuurders blazen bij een controlepost op de Wagenbergsebaan. Hier bleken drie personen over de limiet. In Waspik werd op de op- en afrit van de A59 geblazen door 84 bestuurders. Eén van hen, een beginnend bestuurder, bleek over de limiet. In Oosterhout werd gecontroleerd op de Pasteurlaan. Negentig automobilisten passeerden daar de controlepost. Twee van hen bleken teveel te hebben gedronken.

Drie automobilisten kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was, één wegens het overschrijden van een doorgetrokken streep en zeven bestuurders wegens het niet dragen van een gordel. In totaal deden zestien agenten mee aan de controle.

In Geertruidenberg werd rond 01:50 uur op de Amerweg nog een 33-jarige automobilist uit Made aangehouden. Agenten hadden gezien dat de man veel te hard reed. Toen ze hem later controleerde op rijden onder invloed, wees de test op een waarde van 270 ug/l. Ook kon de man geen rijbewijs overhandigen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vijf personen komen met de schrik vrij na ongeval

DONGEN: Rond 17:00 uur op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de Monseigneur Nolensstraat. Een 30-jarige vrouw uit Dongen werd met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Haar twee jaar oude dochter werd ter observatie eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de peuter ongedeerd was en de moeder slechts spieren in haar rug had verrekt. Het ongeval gebeurde toen de vrouw uit de Molensteeg kwam en linksaf de Monseigneur Nolensstraat in wilde rijden. Zij zag daarbij een auto met daarin drie inwoners van Dongen over het hoofd, die in de richting van Tilburg reed. De twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De drie inzittenden van de andere auto kwamen met de schrik vrij. De 30-jarige vrouw moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Rechercheurs van de verkeersongevalanalyse hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld.
Man aangehouden na mishandeling vrouw en dochter

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur een 53-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. Hij bleek zijn vrouw en dochter te hebben geslagen. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Politie houdt vrouw aan na mishandeling zoon

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur een 42-jarige vrouw aangehouden omdat zij haar 17-jarige zoon zou hebben geslagen. Zij is in verzekering gesteld.
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Minderjarige aangehouden met XTC-pillen

OOSTERHOUT: Een portier van een uitgaansgelegenheid in de Klappeijstraat heeft zondagnacht rond 00.20 uur een 16-jarige jongen uit Geertruidenberg overgedragen aan de politie. De jongen gedroeg zich verdacht en bleek bij inspectie een zakje met daarin vermoedelijk XTC-pillen bij zich te hebben. De politie heeft de jongen aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie houdt dronken bestuurder aan na eenzijdig ongeval

TERHEIJDEN: Een 47-jarige bestuurder uit Oosterhout reed vanuit Breda over de Bredaseweg toen hij de macht over het stuur kwijtraakte bij de verkeerslichten onder aan de brug. Nadat hij de rechterberm had geraakt schoot hij naar links over de verkeersheuvel de berm in en bleef op de rand van de sloot steken. Een passerende automobilist bood hulp aan en belde de politie. De bestuurder van de auto bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken, hij blies 490 ug/l. De politie heeft hem aangehouden. De auto moest weg worden getakeld.

Auteur: Manon Erkens