RPB-studie Particulier opdrachtgeverschap in de woningbouw


05.03.2007 / 09:41 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ruimtelijk planbureau

Ruimtelijk planbureau

http://www.ruimtelijkplanbureau.nl

Persuitnodiging presentatie RPB-studie 'Particulier opdrachtgeverschap in de woningbouw' 12 maart.

Op maandag 12 maart publiceert het Ruimtelijk Planbureau de studie 'Particulier opdrachtgeverschap in de woningbouw'. Dit doen wij tijdens een presentatiebijeenkomst op 12 maart in het Stadhuis van Almere waarbij het eerste exemplaar van de studie wordt overhandigd aan wethouder Adri Duivesteijn en aansluitend een rondetafelgesprek plaatsvindt met vertegenwoordigers van betrokken partijen. Belangstellenden en pers zijn van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

Programma
14.30 Ontvangst met koffie/thee
15.00 Welkom en opening van de bijeenkomst
15.05 Presentatie onderzoek: 'Particulier opdrachtgeverschap in de woningbouw', Wim Derksen, Ruimtelijk Planbureau
15.20 Aanbieden eerste boekexemplaar van 'Particulier opdrachtgeverschap' door Wim Derksen aan Adri Duivesteijn, wethouder Almere met aansluitend reactie 15.30 Rondetafelgesprek: 'Welke stedenbouwkundige aanpak is het meest geschikt om zowel de gewenste kwantiteit als kwaliteit van particulier opdrachtgeverschap te realiseren?' Met vertegenwoordigers van betrokken partijen o.l.v. Bernard Hulsman NRC Handelsblad)
Deelnemers:
Pi de Bruin, architect, partner in de Architekten Cie.
Adri Duivesteijn, wethouder Almere
Wouter Vanstiphout, architect, Crimson
Rudy Stroink, ceo TCN Property Projects, lid bestuur NEPROM 16.30 Gelegenheid tot het stellen van vragen door journalisten 16.40 Sluiting van de bijeenkomst en aansluitend borrel

Achtergrond studie
Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw bestaat er een hernieuwde belangstelling voor particulier opdrachtgeverschap in de woningbouw. Een belangstelling die wordt veroorzaakt doordat de projectmatig gebouwde woningen vaak beperkt tegemoetkomen aan de woonwensen van de bewoners, en die wordt aangewakkerd door trends als de toegenomen welvaart en voortgaande individualisering. Een belangstelling die bovendien wordt gestimuleerd door het rijk. Toch blijft de doorbraak van particulier opdrachtgeverschap tot nu toe uit. Vooral in de Randstad is er een kloof tussen het aantal mensen dat een eigen huis wil (laten) bouwen en het aantal mensen dat dit daadwerkelijk kan doen. Deze ontwikkelingen waren voor het Ruimtelijk Planbureau aanleiding om het onderwerp te onderzoeken: wat houdt particulier opdrachtgeverschap precies in en wat zijn de verschijningsvormen? En welke stedenbouwkundige aanpak is het meest geschikt om zowel de gewenste kwantiteit als kwaliteit van particulier opdrachtgeverschap te realiseren?

Adres
Het adres van het Stadhuis is Stadhuisplein 1, Almere Stad, telefoonnummer 036 - 539 99 11

Aanmelden
Wilt u deze bijeenkomst bijwonen dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen aan pers@rpb.nl

Persbericht
Het persbericht is vanaf vrijdag 9 maart onder embargo verkrijgbaar. Mocht u deze willen ontvangen dan kunt u deze aanvragen door een e-mail sturen aan pers@rpb.nl, waarin u aangeeft het embargo tot maandag 12 maart 2007 15.00 uur, te zullen handhaven.