Presentatie eerste exemplaren van 'Waterbirds around the World'

Uitnodiging voor de media

Op maandag 12 maart as. nemen minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Britse minister Gardiner van Biodiversity, Landscapes and Rural Affairs de eerste exemplaren van 'Waterbirds around the World' in ontvangst. In dit boek, dat is samengesteld door Joint Nature Conservation Committe (JNCC), Scottish Natural Heritage and Wetlands International is het werk van 452 auteurs uit 59 landen verwerkt. Het geeft inzicht in de status van 's werelds belangrijkste watervogels en hun vogeltrekroutes, iets wat van groot belang is bij ontwikkelingen als klimaatveranderingen en grensoverschrijdende vogelziektes. Tevens worden aanbevelingen gedaan voor internationaal natuurbeleid.

In 2004 vond in Edinburgh de conferentie 'Waterbirds around the World' plaats. Deze conferentie had als doel de bescherming, het beheer en het onderzoek van de werelds belangrijkste watervogels en hun vogeltrekroutes te bezien. De conclusie was dat zowel het aantal mondiaal bedreigde trekkende vogels als ook de gebieden waarin zij leven afnemen en dat maatregelen noodzakelijk zijn. Concrete vervolgstappen zijn in het boek 'Waterbirds around the World' opgetekend.

De boekpresentatie vindt plaats op 12 maart as. van 14.00 tot 14.45 uur in Paviljoen de Witte, Pellenaerstraat 4 in Den Haag. Minister Verburg en minister Gardiner krijgen de eerste exemplaren overhandigd waarna zij beide even stil blijven staan bij het belang van dit boek.

Van 15.00-16.00 uur vindt een paneldiscussie plaats met deskundigen over de aanbevelingen in het boek. Media zijn bij deze discussie ook van harte welkom.

Vertegenwoordigers van de media die de presentatie van het boek en/of de paneldiscussie willen bijwonen, wordt verzocht zich aan te melden bij Frederique Hermie van het ministerie van LNV, 070-3784513 of f.hermie@minlnv.nl.

Noot voor redacties (