Gemeente Nuth


o Waar bos en bier samengaan
o Route 2020 wandeling door holle wegen Mesch-Eijsden o Resultaten Manifestatie Veranderend Land
o Nieuwe subsidieverordening in werking én gebruik o Kansen voor agrarische ondernemers!

nr. 9, 8 maart 2007
www.limburg.nl/plattelandinuitvoering

Waar bos en bier samengaan

Maandag 12 maart a.s. vindt bij Gulpen een bijzondere gebeurtenis plaats. De Gulpener bierbrouwerij investeert voor EUR 35.000,- in de aanleg van bijna 5 hectare bos bij de Koning van Spanje. Deze bosaanleg stond gepland in het kader van het landinrichtingsproject Mergelland-Oost. Voorwaarde die de brouwerij stelt, is wel dat de overheid voor hetzelfde bedrag op een andere plek een bos realiseert. De brouwerij wil op deze wijze haar `steentje' bijdragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En natuurlijk aan Platteland in Uitvoering.

Route 2020 wandeling door holle wegen Mesch-Eijsden

Het L1 tv-programma Route 2020 rijdt maandag 12 maart met de gele Fiat door de holle wegen. Op zondag 18 maart staan daarom deze wegen centraal tijdens een grensoverschrijdende wandeling in Mesch-Eijsden en 's Gravenvoeren. De wandeling is 10 kilometer lang en is door de Stichting IKL georganiseerd.
Deelnemers kunnen op pad door het kleinschalig cultuurlandschap, waar nog volop holle wegen, hoogstamboomgaarden en heggen te zien zijn. Vanwege het bijzondere karakter van de holle wegen en het daaruit voortvloeiende klimaat leeft hier een flinke verscheidenheid aan planten en dieren.
Deelnemers aan de wandeling moeten zich wel vooraf even aanmelden. Dit kan uiterlijk 15 maart via ikl@ikl-limburg.nlwww.route2020.nl. De kosten van de wandeling bedragen 3 euro. Kinderen tot zeven jaar kunnen gratis mee en krijgen een verrassing. Betaling geschiedt bij binnenkomst. Dan ontvangt u een routebeschrijving met consumptiebon. Vanaf 10.00 uur zijn deelnemers welkom in de Meschermolen in Mesch-Eijsden. Tussen 10.30 tot 11.30 uur kan worden gestart. Voor meer informatie zie , onder het kopje agenda.

Resultaten Manifestatie Veranderend Land

De vorige digitale nieuwsbrief ging al in op het meest aansprekende project (Beumers te Grashoek), maar er gebeurde meer op 1 maart in Venlo. Er was aandacht voor de nieuwe website van Route 2020 (www.route2020.nlwww.ondernemendplatteland.nl) en de site ging zelfs op dat moment de lucht in.
Doel van deze site: meer uitwisseling tussen ondernemers die actief bezig zijn op het platteland.
Meer achtergrondinformatie over de Manifestatie in de maart-uitgave onze schriftelijke nieuwsbrief BinnensteBuiten.

Nieuwe subsidieverordening in werking én gebruik

De nieuwe Subsidieverordening ILG, die aangeeft wat de subsidiemogelijkheden zijn voor projecten, is sinds vorige week in werking. En de eerste aanvraag is al gedaan, voor de landelijke demodag "Op koers met GPS". Het betrof de organisatie van een info-dag in Horst om de mogelijkheden van precisiebemesting (middels GPS) in de landbouw uit te dragen.
Meer over de subsidieverordening op onze site:
www.limburg.nl/plattelandinuitvoering onder documenten.

Kansen voor agrarische ondernemers!

Het ministerie van LNV zal binnenkort een groot aantal ondernemersregelingen voor agrariërs openstellen. Klik hier voor de onderwerpen en de tijden waarop ze opengesteld worden. Voor meer informatie met betrekking tot deze subsidieregelingen en de periode waarin ze worden opengesteld kunt u vanaf medio maart terecht bij het LNV- loket www.hetlnvloket.nl of bij Léonce Lardinois, Provincie Limburg, tel.nr.: 043 389 77 84.

Ruimte voor Limburg

Web Bug from http://limburg_algemeen.m3.mailplus.nl/oe31768/vYwTqfpM