FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten start campagne 'Teken voor beter'

Maandag 12 maart start FNV Bondgenoten met de publiekscampagne 'Teken voor beter'. Met een grotendeels digitale campagne wil de vakbond aandacht vragen voor de problematiek van de 35-minners. Tijdens een persconferentie zal Henk van der Kolk, voorzitter FNV Bondgenoten, de campagne en de problematiek toelichten.

Uit de onlangs gepresenteerde evaluatie van de WIA blijkt dat ruim de helft van de zogenaamde 35-minners wordt ontslagen. Deze groep werknemers heeft geen recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Zij hebben slechts recht op WW. Na afloop van de WW-periode komen zij in de bijstand. Door de handicap of beperking komt deze groep moeilijk weer aan het werk. Dit kan niet de bedoeling geweest zijn van de in de STAR gemaakte afspraken. FNV Bondgenoten komt daarom met een aantal oplossingen. Het maken van afspraken in cao's over een ontslagverbod en werkgarantie voor deze groep is de belangrijkste. In een aantal cao's is deze afspraak al gemaakt.

Met de campagne 'Teken voor beter' wil FNV Bondgenoten gezonde werknemers informeren over de situatie waarin zij terecht komen als ze ziek worden en voor minder dan 35 procent worden afgekeurd. Daarnaast vraagt de bond steun voor haar oplossingen, waaronder de werkgarantie voor 35-minners in de cao. Vanaf maandag 12 maart wordt werknemers gevraagd een digitale petitie te ondertekenen op www.fnvbondgenoten.nl/tekenvoorbeter

Maandagmiddag spreekt Henk van der Kolk over deze problematiek op het MKB-Interpolis congres in Scheveningen.

---