Eerste winkelcentrum ter wereld nagebouwd in Second Life

12.03.2007 / 09:38 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Belangenver. aarhofwinkeliers

Belangenver. aarhofwinkeliers

Eerste winkelcentrum ter wereld nagebouwd in de virtuele wereld van Second Life.

Alphen aan den Rijn, 12 maart 2007 - Winkelcentrum Aarhof, in Alphen aan den Rijn, is het eerste winkelcentrum ter wereld wat compleet met alle daarin gevestigde winkels haar deuren geopend heeft in Second Life. HEMA, Albert Heijn, Trekpleister...alles is zo exact mogelijk nagebouwd. Deze week is het winkelcentrum geopend voor het publiek.

Bezoekers kunnen zich niet alleen verbazen over de gelijkenis met het daadwerkelijke winkelcentrum, maar kunnen ook daadwerkelijk aankopen doen bij de diverse winkels. Zo vind men er de allereerste virtuele boekhandel ter wereld (Bruna) waar de boeken met een simpele muisklik direct in de echte wereld te bestellen zijn, maar men kan binnenkort een vakantie boeken, of een pannenset aanschaffen in de kookwinkel.

'Winkelcentrum Aarhof werkt voortdurend aan vernieuwende en trendsettende zaken als het gaat om onze service naar de klant toe.

Wij zien ons virtuele winkelcentrum in Second Life als een aanvulling van wat wij in de echte wereld al bieden aan onze klanten.', aldus Martin Jacobs, eigenaar van Boekhandel Bruna Jacobs en bestuurslid van de winkeliersvereniging. 'Men kan in Second Life ons winkelcentrum binnenlopen en bij Albert Heijn letterlijk de dagelijkse boodschappen bestellen, die vervolgens in de echte wereld thuisbezorgd worden.' Op dit moment zijn er wereldwijd miljoenen gebruikers van Second Life. Ook in Nederland groeit het aantal gebruikers gestaag.

'De grondlegger van Second Life, Philip Rosendale, voorspelde ooit eens dat er een tijd zou komen dat men in een virtuele wereld een boekhandel binnen zou kunnen stappen om een echt boek te kopen. Het is geweldig dat mijn winkel deze voorspelling als eerste ter wereld waarmaakt !', aldus een enthousiaste Martin Jacobs, die het hele winkelcentrum eigenhandig gebouwd heeft.

Op de vraag of hij niet bang is voor concurrentie antwoord Jacobs kort: 'Nee. Als lokale ondernemers zijn we gewend aan uitdagingen.

Juist onze winkeliersmentaliteit zorgt voor onze kracht. De extra service die we doorgaans bieden gaat gewoon verder in werelden als Second Life'.

Winkelcentrum Aarhof is te vinden op het gelijknamige eiland (Aarhof). Het bouwen van het winkelcentrum kostte drie maanden. Bij de ontwikkeling zijn meer dan 2.000 foto's gemaakt.

Voor de redactie,