Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Pavarotti en Todd Minikus tweede in Wellington 12-03-2007

Mario Deslauriers winnaar met Paradigm

De met $150.000 gedoteerde Grote Prijs in Wellington was tot nog toe de zwaarste van het Winter Equestrian Festival, ook omdat de bodem erg glad was de paarden in de wendingen moeite hadden in balans te blijven.

Slechts drie van de 39 starters, waaronder 15 KWPN-ers, bleven foutloos. Lisa Silverman verdiende met haar vierde plaats 12.000 dollar. Met Obelix R (Goodtimes x Durioso van Purioso x Komeet, fok. J. Riemersma) bleef ze zonder hindernisfouten, maar moest een tijdfout incasseren.

Todd Minikus ging in de barrage als eerste van start met de door Cees Wernsen gefokte Pavarotti (v.Lancelot). De tienjarige vos bleef ook in tweede omloop foutloos en zette een goede tijd neer. Rodrigo Pessoa was met Couer wel sneller, maar kreeg een fout op de laatste hindernis. Mario Deslauriers, won vrijdag met het Canadese team de landenwedstrijd en is al meest verdiendende ruiter van het Winter Equestrian Festival, won de wedstrijd met Paradigm (v.Nabab de Reve).

Pavarotti is gefokt uit de merrie Kiaralda (Renville x Farn x Amor), die ook de aangewezen hengst Vigaro (v.Tangelo van de Zuuthoeve) bracht die aanstaande woensdag aan het verkort verrichtingsonderzoek begint.

Zeven Nederlandse paarden eindigden bij de beste twaalf. Daaronder ook Wil Schelekens met de merrie Stapp's Aerobic (Renville x Sultan, fok. Chr. Rijnen), die met een fout negende werden, net voor Anthem (Dutchboy x Triton), Hickstead (12e, Hamlet x Ekstein) en Picolien Zeldenrust (13e, Indoctro x Concorde). Beezie Madden en Integrity (Quidam de Revel x Lord) werden zevende.

Op zaterdag waren de twee belangrijkste rubrieken voor Thomas Fuchs met Nirmette (Ramiro x Nimmerdor, fok. P. van Eik) en Bob Kraut met Nemo (Burggraaf x E.Ramano, fok. F. van der Burg).

(JV, overname niet toegestaan)