Persberichten Utrecht stad, 10.05 uur

Utrecht, 12-03-2007

Jongeren aangehouden voor vernielingen

UTRECHT - De politie heeft zondagmorgen om 00.15 uur drie jongens uit Utrecht aangehouden voor vernielingen aan een bushalte en twee geparkeerde auto's.

Op beelden van cameratoezicht was te zien dat de jongens zich ophielden bij een bushalte op de Mississippidreef en een daar geparkeerde auto. Ook was te zien hoe de jongens een ruit van een tweede auto vernielden. De snel gearriveerde agenten zagen de jongens tegemoet komen en hielden hen aan.

Bij onderzoek bleek dat zij ook de ruit van de geparkeerde auto en een ruit van de bushalte hadden vernield.

De jongeren, 14 en 15 jaar oud, werden overgedragen aan de ouders. Zij kregen een proces-verbaal. De schade wordt door hen vergoed.

Man bekeurd voor urineren

UTRECHT - Een 27-jarige inwoner van 's-Gravendeel is zondagmorgen om 10.00 uur bekeurd voor het urineren op het taxiplateau. Toen de agenten om zijn identiteitsbewijs vroegen ging hij ervandoor maar na een korte achtervolging kon hij alsnog worden aangehouden.

Hij kreeg een bekeuring van 75 euro.

Onder invloed

UTRECHT - De politie heeft zondagmorgen om 07.35 uur een 23-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man de geslotenverklaring op de Vrouwjuttenstraat negeren en besloten hem te controleren. Op de ademtestapparatuur blies de man 410 ug/l/. Hij kreeg een proces-verbaal en het rijbewijs werd ingevorderd omdat hij beginnend bestuurder is.