Persberichten 12/03 ochtend

Regio, 12-03-2007

Katwijk aanhouding na niet voldoen aan vorderingen De politie heeft op zondag 11 maart, rond 03.40 uur, een 25 jarige man uit Katwijk aangehouden nadat hij niet wilde voldoen aan de vordering van agenten om het centrum van Katwijk te verlaten. De man had zich vervelend gedragen in een uitgaansgelegenheid in Katwijk. Agenten die belast waren met het houden van toezicht op de horeca zagen dat de man door een portier buiten de deur werd gezet. Om te voorkomen dat de man op straat voor overlast zou zorgen zijn de agenten er direct op afgegaan. De man bleef staan nadat de agenten meerdere malen eisten dat hij het centrum uit zou gaan. De man daagde de agenten uit en gaf een agent een tik tegen zijn arm. Daarop hebben de agenten hem aangehouden. Tijdens de aanhouding pleegde de man verzet en beledigde en bedreigde de agenten. Het vermoeden was dat de man onder invloed van alcohol of drugs was. In de cel ging de verdachte over zijn nek. Omdat hij weigerde zijn eigen troep op te ruimen zal hij voor de schoonmaakkosten op moeten draaien. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Noordwijk Verkeersongeval De politie heeft op zaterdag 10 maart, rond 23.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Van Berckelweg waarbij een bromfietser met opzittende en een auto met een passagier betrokken waren. Een 32 jarige automobiliste uit Sassenheim reed over de Van Berckelweg in de richting van Voorhout. Zij wilde de oprit van het tankstation aan de Van Berckelweg oprijden. Zij verleende echter geen voorrang aan een bromfietser die op het fietspad reed die parallel aan de Van Berckelweg loopt. De auto reed de bromfietser en zijn opzittende aan. De bestuurder van de bromfiets, een 19 jarige Warmonder, en zijn opzittende, een 18 jarige Sassenheimer, liepen kneuzingen en schaafwonden op. De schade aan de auto was behoorlijk waardoor de auto weggesleept moest worden. De bestuurder van de auto en haar passagier raakten niet gewond.

Voorhout Motorrijder botst op busje Zondag 11 maart omstreeks 12.45 uur is een 24 jarige motorrijder uit Amsterdam op de Provincialeweg N444 (de Leidsevaart) tegen een busje gebotst. De Amsterdammer reed in de richting van Noordwijk en zag waarschijnlijk te laat dat de bus plotseling afremde vanwege een kop-staartaanrijding. Naast de ambulances kwam ook een medisch team met de traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen. De Amsterdammer en zijn 23 jarige bijrijdster, eveneens uit Amsterdam, werden overgebracht naar het LUMC in Leiden. De man liep twee polsbreuken op, de vrouw liep inwendig letsel en een beenbreuk op. De twee inzittenden van het busje bleven ongedeerd. Bij de kop-staartaanrijding raakten drie autos beschadigd. Twee autos, de motor en het busje moesten worden weggesleept. De Leidsevaart werd tussen de postviaduct en de Nagelbrug tot omstreeks 15.00 uur geheel afgesloten voor het verkeer.

Leiden Verkeersongeval Agenten hebben op vrijdag 9 maart, rond 16.55 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Klokpoort met de Langegracht. Een 28 jarige man uit Voorschoten reed met zijn vrachtwagen met oplegger over de Langegracht, komende uit de richting van de Molenwerf. Op het kruispunt wilde hij rechtsaf de Klokpoort oprijden. Een 17 jarige fietser uit Noordwijk reed eveneens over de Langegracht, in dezelfde richting en wilde in de richting van de Oude Herengracht de kruising oversteken. Een van de twee heeft daarbij het rode verkeerslicht genegeerd. Het kwam tot een aanrijding waarbij de fietser onder de vrachtwagen terecht kwam. De vrachtwagen kon op tijd tot stilstand komen waardoor de jongen niet onder de banden terecht kwam. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar het LUMC gebracht.

Hazerswoude-Dorp Aanhouding na mishandeling De politie heeft op zondag 11 maart, rond 03.00 uur, een 17 jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp aangehouden nadat hij tijdens een ruzie een 19 jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk mishandeld had. De verdachte heeft de 19 jarige geschopt, een tweede verdachte heeft hem een kopstoot gegeven waardoor de 19 jarige gewond raakte aan zijn neus. De politie werd gebeld die snel ter plaatse was. Op het moment dat de agenten aankwamen lopen gingen de verdachte er vandoor. De 17 jarige werd gepakt, de tweede verdachte wist weg te komen. De politie zette het onderzoek naar de tweede verdachte voort en heeft deze, een 16 jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp, op zondagmiddag aangehouden. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bodegraven Meisje (5) gewond na aanrijding De politie kreeg op zaterdag 10 maart, rond 15.00 uur, de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op het Kavelpad in Bodegraven. Een jong meisje was onder de auto terecht gekomen van haar vader. Haar vader reed met zijn auto een stukje achteruit en had daarbij zijn dochter die aan het spelen was achter de auto over het hoofd gezien. Het meisje was klem komen te zitten onder de auto. De vader heeft direct 1-1-2 gebeld en heeft de auto aan twee zijden gekrikt om zijn dochter vrij te maken. Vervolgens hebben de hulpdiensten, waaronder de brandweer, een medisch team van de traumahelikopter en het ambulancepersoneel, haar vanonder de auto bevrijd en is het meisje per ambulance naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht. Het meisje kon op zondag alweer naar huis en lijkt geen blijvend letsel aan het ongeluk te hebben overgehouden.

Gouda In het bezit van honkbalknuppel De politie heeft een 47 jarige man uit Gouda aangehouden op de Zeugstraat. De politie was op zaterdag 11 maart, rond 03.50 uur, naar een uitgaansgelegenheid aan de Zeugstraat geroepen omdat het onrustig was in de buurt van het café. Op het moment dat de agenten daar aankomen komt er een auto met hoge snelheid aanrijden. De bestuurder, de Gouwenaar, was door zijn zoon gebeld omdat hij een conflict met anderen had. Op straat ontstond er weer een confrontatie waarop de bestuurder naar zijn auto rende om vermoedelijk iets uit zijn auto te halen. De bestuurder zag de agenten staan en deed de deur van de auto weer dicht. In zijn auto troffen de agenten een honkbalknuppel aan waarop de bestuurder werd aangehouden en meegenomen werd naar het politiebureau. Tegen de Gouwenaar wordt proces-verbaal opgemaakt wegens de wet op wapens en munitie.

--- einde berichten ---