Politie Haaglanden

Persberichten 12 maart

Haaglanden, 12-03-2007

Verdachten pizzaroof aangehouden
Den Haag Dankzij snel en alert optreden van een 37-jarige eigenaar van een pizzaketen kon zondag 11 maart om 22.00 uur worden voorkomen dat een pizzakoerier op de Gaslaan werd beroofd van zijn geld. De eigenaar herkende het adres en de wijze waarop de bestelling werd gedaan van een eerdere overval vrijdagavond 9 maart aan de Valkenboskade. Uit voorzorg ging hij de pizzabezorger achterna en zag op de Gaslaan twee personen lopen die zich verdacht gedroegen. De man zag dat een persoon een vuurwapen gaf aan een andere man. De eigenaar belde direct de politie. Op de Gaslaan werd één van de verdachten, een 25-jarige Hagenaar, aangehouden. Het pistool van de verdachte werd direct in beslag genomen. De tweede verdachte, een 24-jarige Hagenaar, werd op de Rottermontstraat aangehouden. Zijn mes werd in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en inverzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij andere straatroven in Den Haag en Voorburg eerder deze week.

Door de mand door fietsen zonder licht
Den Haag - De politie zag zondag 11 maart rond 22.15 uur een 26-jarige Hagenaar zonder licht fietsen over de Witte de Withstraat. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Uit onderzoek bleek dat de verdachte nog voor ruim 122 euro aan boetes open had staan. Deze rekende hij aan het politiebureau gelijk af

Hennepkwekerij ontdekt
Den Haag Politieagenten hebben zondagmiddag omstreeks half vijf in een woning aan de Heiloostraat een hennepkwekerij ontdekt. De politie werd naar het huis gestuurd, omdat werd gevreesd voor koolmonoxidevergiftiging. De gordijnen waren dicht en de ramen beslagen. Nadat de brandweer via een meting door de brievenbus had geconcludeerd dat er geen sprake was een verhoogde concentratie koolmonoxide ging de politie de woning in en troffen agenten een hennepkwekerij aan met 329 planten aan. De kwekerij is vernietigd.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Den Haag Politieagenten betrapten zondagmiddag omstreeks half vier drie jongens die probeerden in te breken in een woning aan de Neherkade. De jongens probeerden een raam open te breken met een schroevendraaier en gingen er vandoor toen zij de agenten zagen. Eén van hen, een 16-jarige Hagenaar, kon worden aangehouden. Naar de twee ontkomen verdachten is een onderzoek ingesteld. .
Met een slok op achter het stuur
Den Haag - Een 22-jarige automobilist uit Delft raakte op zondag 11 maart rond 21.40 uur zijn rijbewijs kwijt nadat de politie constateerde dat hij als beginnend bestuurder met een slok op achter het stuur zat. De Delftenaar vertoonde opvallend rijgedrag op de kruising Van Alkemadelaan/Benoordenhoutseweg en moest blazen. Bij het politiebureau blies de man 590 ugl, terwijl de limiet voor beginnend bestuurders op 88 ugl ligt (= 0,2 promille).

Te snel: rijbewijs kwijt
Den Haag - Een 39-jarige Hagenaar moest op zondag 11 maart rond 21.00 uur zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met veel te hoge snelheid langs een snelheidscontrole op de Professor B.M. Telderslaan reed. De Hagenaar reed 106 km/uur, terwijl de maximum snelheid op die locatie 50 km/uur is.

Gekopieerde dvds in doorzichtige tas
Den Haag - Surveillerende politieagenten zagen zondag 11 maart rond 14.00 uur een 22-jarige man uit Den Haag met een doorzichtige plastic tas met hierin dvd's lopen. De agenten hielden de man in de Rietveldstraat aan en zagen dat het om gekopieerde dvds ging. Hij verklaarde dat hij de dvds goedkoop bij een winkel had gekocht, maar hij kon geen kassabon tonen. Ook zat er een lijst met titels in de tas. Uit onderzoek in de woning van de verdachte bleek dat de verdachte zelf dvds brandt. De verdachte bekende dit te doen voor de illegale verkoop. Hierop stelde de politie hem in verzekering.

Wildplakker aangehouden
Den Haag - Posters plakken op een papiercontainer aan de Koningstraat, leverde een 18-jarige Hagenaar een bon op. De politie betrapte hem zondag 11 maart rond 22.00 uur met posters, een emmer met lijm en een bezem.

Kop-staart op de A12
Den Haag - Drie auto's botsten 11 maart om 14.00 uur op de A12 ter hoogte van afslag drie. Een 19-jarige automobilist uit Vlaardingen verklaarde dat het verkeer voor hem plotseling stilstond en hij mede door de zon slecht zicht had. Hij botste op zijn voorganger, die weer de auto voor hem raakte. Zijn auto raakte daarbij dusdanig beschadigd dat de politie het kentekenbewijs invorderde. Twee mensen raakten lichtgewond. De bijrijdster van de jongen uit Vlaardingen is ter plaatse door de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De bijrijdster van de auto die de jongen raakte, een 21-jarige vrouw uit Helden, had klachten aan haar hoofd en rug en is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek mocht zij het ziekenhuis weer verlaten. De jongen krijgt een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
Voorburg Politieagenten controleerden zondag 11 maart omstreeks 19.30 uur op de Van der Palmstraat een 37-jarige automobilist uit Voorburg. De Voorburger had nogal wat alcohol genuttigd en blies aan het bureau 805 ug/l. De man kon zijn rijbewijs direct inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Auto te water
Delft Zondag 11 maart om 09.30 uur raakte op de Brasserskade een personenauto te water. Politieagenten die snel ter plaatse waren troffen tot hun opluchting niemand meer in de auto aan. Al snel bleek dat de 39-jarige eigenaar uit Rozenburg vergeten was om de auto op de handrem te zetten.

Verdachte belediging aangehouden
Pijnacker Een 22-jarige inwoner uit Pijnacker werd zondag 11 maart om 16.35 uur op de Prunuslaan aangehouden voor belediging. De man schold enkele politieagenten uit die op straat surveilleerden. De man kreeg een proces-verbaal.

Fietsers onderruit
Oude Leede Drie fietsers onderuit en één nat pak, dat was het resultaat na een aanrijding zondag 11 maart om 15.00 uur op de Oude Leede. Een 57-jarige racefietser uit Delft schatte de bocht verkeerd in en reed twee tegemoet komende fietsers aan. Dit echtpaar (59 en 54 jaar oud) kwamen daarbij ten val. De 59-jarige man viel vervolgens in de sloot. Wonderwel raakte niemand gewond.

Eerste keer nooit weer?
Monster - Agenten controleerden 11 maart om 21.30 uur een auto die zonder verlichting reed op de Johannes Vermeerstraaat. De bestuurder, een 55-jarige man uit Monster, was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Het lukte hem in eerste instantie dan ook niet succesvol een blaastest af te leggen. De agenten hielden hem aan en op het politiebureau was het resultaat van de blaastest 540 ugl. Alhoewel dit de eerste keer voor de man was, moest hij toch zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een proces-verbaal.

Met zn drieën in de fout
Zoetermeer Politieagenten zagen zondagmiddag omstreeks 14.00 uur een bromfiets rijden met daarop 3 personen zonder helm. De agenten spraken de jongeren aan en al gauw bleek dat het om een gestolen bromfiets ging. De twee jongens van 13 jaar en het meisje van 16 jaar allen uit Zoetermeer zijn aangehouden. Alle drie kregen ze een bekeuring voor het rijden zonder helm. Een van de jongens bleek niets met de diefstal van de bromfiets te maken te hebben. De andere twee krijgen daarvoor een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
Zoetermeer Een 54-jarige man uit Zoetermeer bleek maandag 12 maart omstreeks 01.00 uur teveel alcohol te hebben gedronken. Een politieagent controleerde de automobilist op de Toneellaan en liet hem blazen. De Zoetermeerder blies aan het bureau 490 ug/l en krijgt een proces-verbaal.