Ministerie van Defensie

ACTUEEL

12-03-2007 10:44

VROUWENDAGVIERING IN TARIN KOWT

Vanuit Task Force Uruzgan bezochten vier vrouwelijke militairen de bijeenkomst - Foto: ministerie van Defensie
klik voor vergroting
Op het departement van Vrouwenzaken is zondag 11 maart de internationale vrouwendag gevierd. Het hoofd van dit departement, Fristha, had deze feestelijke dag in de Afghaanse stad geïnitieerd. Bijna 50 vrouwen waren aanwezig. Fristha deelde als geschenk stoffen uit aan alle vrouwen. Ze had deze gekocht met financiële steun van het Provincal Reconstruction Team (PRT) van de Task Force Uruzgan.

Om de rol van vrouwen en het belang van ontwikkeling en educatie te benadrukken bezocht gouverneur Munib de bijeenkomst. Voor alle vrouwen had hij een sjaal meegenomen. In zijn speech bedankte hij alle vrouwen voor hun inzet en aanwezigheid op deze bijzondere dag.

De uitgenodigde vrouwen waren een gemêleerd gezelschap van leraressen, ziekenhuismedewerksters, weduwen en zeer arme vrouwen. Vanuit Task Force Uruzgan bezochten vier vrouwelijke militairen de bijeenkomst.

Onder de uitgenodigde vrouwen (en kinderen) waren leraressen, ziekenhuismedewerksters, weduwen en zeer arme vrouwen - Foto: ministerie van Defensie
klik voor vergroting
De begeleiding van de Nederlandse vrouwen naar Tarin Kowt werd gedaan door de Afghan National Army. Dit had een zeer positief effect op het straatbeeld. Vrouwen en kinderen passeerden zonder problemen de beveiligingsgroep die voor het gebouw stond.