Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 12-03-2007

Drie gewonden bij ongeval

BORGER Zondagmiddag zijn bij een ongeval drie mensen gewond geraakt. Bij het ongeval, dat plaatsvond op de kruising van de N34 met de Odoornerstraat in Ees, waren vier autos betrokken. Een 30-jarige vrouw uit Groningen stond stil op de N34 om linksaf te slaan de Odoornerstraat in. Een 70-jarige man uit Leek zag de stilstaande auto te laat en botste er achter op. Daardoor schoot de stilstaande auto door de andere rijbaan op. Daar naderde een tegenligger, een 33-jarige man uit Emmen, die tegen de vrouw uit Groningen botste. Vervolgens raakte deze auto nog een auto op de Odoornerstraat, bestuurd door een vrouw zonder woonadres in ons land. Bij het ongeval raakten de man uit Leek en zijn vrouw, nadere gegevens nog niet bekend, gewond. Zij werden door de brandweer uit de auto bevrijd. Het dak is van de auto verwijderd. Daarna zijn ze naar het Scheperziekenhuis gebracht. De man uit Emmen is naar het Refajaziekenhuis gebracht. De N34 is ongeveer twee uur gestremd geweest. (07-120288)

Hardnekkige alcomobilist aangehouden

ASSEN Zondagnacht controleerden agenten op de Esakkerweg een 31-jarige automobilist uit Assen. Hij had gedronken en blies bij de ademtest 0,5 promille. Omdat hij in de afgelopen jaren meerdere keren is veroordeeld voor het rijden onder invloed, wordt hij aangemeld bij het CBR voor een hernieuwd onderzoek naar zijn geschiktheid als automobilist. (07-120375)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

PESSE Zondagmiddag is op de A28 een 53-jarige motorrijder betrapt die met een snelheid van 174 kilometer per uur over de A28 reed. Nadat hij werd staande gehouden is zijn rijbewijs ingevorderd. (07-120329)

Computers gestolen bij inbraken

MEPPEL Zondagavond zijn bij een inbraak in een kantoor aan de Pieter Mastebroekweg vier computers gestolen. Om binnen te komen hebben de daders een raam geforceerd. (07-120348)

EMMEN Uit een school aan Het Waal is een computer gestolen. De dader is binnengekomen door een raam te vernielen. De politie onderzoekt deze inbraken. (07-120304)

Gestoorde man vernielt auto

ASSEN Zondagmiddag heeft de politie in de Nobellaan een 45-jarige man uit Assen aangehouden. Hij fietste op de Nobellaan, toen een auto stopte om hem voor te laten gaan. Daarop stapte de man van zijn fiets en gooide deze tegen de auto. Daarop liep hij scheldend en tierend weg. De politie trof hem even later in de Klenckestraat en hield hem aan. De man, die een verwarde indruk maakte, is ingesloten. (07-120308)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.