Politie Groningen

Maandag 12 maart 2007

Provincie Groningen, 12-03-2007

Westerlee: politie bij illegale brommermeeting

De politie heeft zondagmiddag 30 bekeuringen uitgedeeld bij een illegale brommermeeting op de Lagelaan in Westerlee. Een grote groep jongeren was naar Westerlee gekomen om onder andere
snelheidswedstrijden op de openbare weg te houden. De politie was daarvan op de hoogte en waarschuwde voortijdig de personen die zich met de bijeenkomst bezighielden om deze niet door te laten gaan. Hier werd geen gehoor aan gegeven, waarop de politie moest optreden.

De bekeuringen werden uitgedeeld voor diverse overtredingen. Zo veroorzaakten de deelnemers onveilige situaties voor henzelf en omstanders. Ook werden boetes uitgedeeld voor het niet dragen van helmen, hadden enkelen geen kentekenbewijs, brommercertificaat of rijbewijs en waren enkele bromfietsen niet technisch in orde. In totaal zijn zes bromfietsen in beslag genomen voor nader onderzoek. Alle bekeurde jongeren krijgen een brief thuisgestuurd waarin melding wordt gedaan van het gedrag van de jongeren. Tegen de bekeurde jongeren zelf maakt de politie proces-verbaal op.

Marum: motorrijder gewond bij val

Een 33-jarige motorrijder uit Marum is zondagmiddag op de Wendtsteinweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een val. De man reed achter een 21-jarige automobilist uit Dokkum toen hij door nog onbekende oorzaak onderuit ging. Omdat de Fries op dat moment afremde om de bocht te nemen, raakte de motorrijder de achterkant van de auto. Hij is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Jonkersvaart: alcomobilist

Een 46-jarige automobilist uit Nuis heeft zondagmiddag een rijverbod gekregen. Bij een blaastest op de Jonkersvaart in de gemeente Marum bleek dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Hij had bijna 1,0 promille alcohol in zijn bloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Westerwijtwerd: met drank op rand slootwal

De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Kantens in beslag genomen. De politie kreeg een melding van een eenzijdig ongeval op de Heemweg in Westerwijterd. Ter plaatse bleek een auto op de rand van een slootwal te staan. Aangezien de bestuurder naar alcohol rook, moest hij een alcoholtest doen. Daaruit bleek dat hij 2,0 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: onder doktersbehandeling na vechtpartij

Bij een vechtpartij in de Marktstraat in Delfzijl is zondagmiddag een 21-jarige vrouw uit Appingedam gewond geraakt. De vrouw liep met een 21-jarige man uit Delfzijl door de Marktstraat toen er een woordenwisseling ontstond met een 47-jarige man uit Delfzijl. Hierdoor ontstond een schermutseling. Twee vrouwen (26 en 44) bemoeiden zich hier uiteindelijk ook mee. De twee vrouwen richtten zich met name op de 21-jarige Appingedamse. Zij raakte daarbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 21-jarige man uit Delfzijl raakte lichtgewond aan zijn gezicht. De politie heeft de 44-jarige vrouw en de 47-jarige man meegenomen naar het bureau voor verhoor. De 26-jarige verdachte moet zich op een later moment op het bureau melden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordbroek: motorrijder onderuit

Bij een eenzijdig ongeval op de Slochterweg in Noordbroek is zondagmiddag een 43-jarige motorrijder uit Groningen gewond geraakt. De man verloor in een bocht de controle over zijn voertuig en kwam daardoor in de berm terecht. Hier ging hij onderuit. De man is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Foxhol: kerkklok gestolen

Onbekenden hebben vermoedelijk afgelopen week de kerkklok van een kerk in de Roerdompstraat in Foxhol gestolen. De klok zou zondagmorgen worden geluid. Toen er geen klokkengeluid kwam, werd men argwanend. Later bleek dat de klok niet meer op de plaats hing waar deze hoort. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: ex-partner in eetgelegenheid

Een 33-jarige Stadjer is zondagavond aangehouden. De man was een eetgelegenheid aan de Kleine Pelsterstraat ingegaan. De daar werkzame 31-jarige vrouw uit Groningen, zijn ex-partner, wilde hij met geweld meenemen. Het overige personeel wist dit te voorkomen. Eén personeelslid liep hierbij lichte verwondingen op aan haar hand. De man kon worden aangehouden en is ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 2535, aantal overtredingen: 268, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 218, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.