Inschrijving Jan Kassiesprijs geopend

vrijdag 09 maart 2007

De prijs voor het beste samenwerkingsproject tussen amateurkunstenaars en scholen heet de Jan Kassiesprijs. De inzendingstermijn voor de editie 2007 loopt tot 15 juni.

Jan Kassies was cultuurfilosoof en lid van de Eerste Kamer voor de PvdA. Hij deed veel voor de kunst. De naar Jan Kassies vernoemde prijs wordt sinds 1988 elke twee jaar uitgereikt aan de persoon of instelling die bijzondere activiteiten ontplooit op het gebied van kunsteducatie.

Iedereen kan projecten inzenden. Individuen, verenigingen en scholen of wat voor organisatis dan ook. Er zijn maar twee voorwaarden: er moeten amateurkunstenaars bij het project zijn betrokken, en er moet een school meedoen. Maar dat hoeft weer niet de hele school te zijn, één klas mag ook. De projecten mogen zowel onder als na schooltijd uitgevoerd worden. En ze kunnen in alle kunstdisciplines vallen. Beeldende kunst, dans, literair, muziek, theater en audiovisueel vallen eronder, maar ook toegepaste kunsten zoals architectuur, mode en vormgeving en breakdance of capoeira.

De prijzen:

1e prijs: 2.000,-

2e prijs: 1.000,-

3e prijs: 750,-
De overige 2 genomineerden ontvangen elke een prijs van 500,-. De geldprijzen zijn door de winnaars vrij te besteden.

Meer informatie: f.willems(at)kunstconnectie.nl www.dekunstconnectie.nl
Klik hier voor het openen van het inschrijfformulier (Word).