Gemeente Voerendaal


7/3/2007 - Controle hondenbelasting gemeente Voerendaal.

Op grond van de verordening op de heffing en de invordering van hondenbelasting wordt een belasting geheven voor het houden van één of meerdere honden binnen de gemeente. Indien u houder van één of meerdere honden wordt, bent u verplicht daarvan aangifte te doen bij de GBRD. Deze situatie doet zich onder meer voor bij vestiging in de gemeente of het verkrijgen van één of meerdere honden in de loop van het jaar.

De opbrengst van de hondenbelasting is bestemd voor de zogenaamde algemene middelen. Dit betekent dat de belasting door de gemeente niet hoeft te worden besteed aan doelen die van te voren zijn vastgesteld. De gemeente is vrij om de opbrengst te besteden aan zaken die zij belangrijk vindt. Vanuit de algemene middelen worden overigens wel verschillende projecten bekostigd die te maken hebben met het welzijn van honden, en ter bestrijding van de overlast die het uitlaten van honden met zich meebrengt.

Als u één of meer honden houdt, moet u hondenbelasting betalen. U bent verplicht aangifte te doen bij de GBRD. Belastingplichtige is de houder van de hond. Bij een gezin wordt één van de gezinsleden als belastingplichtige aangewezen. Ook voor honden die op proef in huis zijn, moet u belasting betalen.

Op het doen van aangifte en het houden van één of meerdere honden vinden controles plaats.

Met ingang van 1 april 2007 vindt een uitgebreide controle op de hondenbelasting plaats in de gemeente Voerendaal.