Unicef



Kunst kopen voor Unicef
12 maart 2007, Amsterdam - Met het project ART for AID wil de Junior Chamber Amsterdam International (JCIAI) veelbelovende kunstenaars een podium bieden. Jonge en nog onbekende kunstenaars krijgen de kans om samen met andere Europese collega's deel uit te maken van een expositie die een week lang toegankelijk is voor het publiek. De werken worden op 15 april geveild ten bate van Unicef.

De drie kunstwerken met de hoogste jurywaardering: 'The Peter Pan', Jan von Holleben, 2006 - 'Kongreshalle', Christine Philipp, 2004 - 'Untitled', Nadege Meriau, 2005 De drie kunstwerken met de hoogste jurywaardering: 'The Peter Pan', Jan von Holleben, 2006 - 'Kongreshalle', Christine Philipp, 2004 - 'Untitled', Nadege Meriau, 2005

Een commissie van gerenommeerde kunstcritici, met onder meer de curator van de Triënnale van Milaan, Fausto Colombo, en Helen Sainsbury van het Tate Modern in Londen, heeft de werken beoordeeld.

36 werken van hoge kwaliteit worden van donderdag 5 tot en met zondag 9 april in de Zuiderkerk Amsterdam tentoongesteld. Daarna worden de werken op 15 april door Sotheby's geveild tijdens een gala-avond in NH Grand Hotel Krasnapolsky.

De drie kunstenaars met de hoogste jurywaardering worden uitgenodigd bij de veiling aanwezig te zijn. De opbrengst gaat naar Unicef.

Het project ART for AID wordt gedragen door leden van JCI, vrijwilligers en sponsors. Sotheby's, NH Grand Hotel Krasnapolsky, International Herald Tribune en de Gemeente Amsterdam zijn enkele voorbeelden van partners die hun steun al hebben toegezegd. Ook de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, en JCI-alumnus John Fentener van Vlissingen zijn betrokken bij het project.