Gemeente Spijkenisse


Stadhuispassage krijgt facelift

12 maart 2007

Stadhuispassage
De stadhuispassage krijgt de komende periode een flinke opknapbeurt. De overkapping van plexiglas wordt vervangen door een fraaie overkapping van glas. De galerijen langs de kantoren op de eerste etage verdwijnen, de muren worden opnieuw gestuukt en de gevels krijgen een strak uiterlijk. De winkels krijgen nieuwe glazen puien en er wordt een mooie nieuwe vloer gelegd.

Ook de kantoorruimtes van het toekomstige Werk- en Zorgplein, die boven de winkels liggen, worden verbouwd. Het resultaat zal een uitnodigende, lichte en frisse winkelpassage zijn.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Net boven de winkels wordt een sterke overkapping met verlichting geplaatst, zodat bezoekers droog en veilig kunnen winkelen. Daarboven wordt de oude plexiglasoverkapping verwijderd en vervangen en worden de muren van de kantoren aangepast en gestuukt.

Na de zomer starten de werkzaamheden op de begane grond bij de winkels. Aannemer van Eesteren heeft veel ervaring met de verbouwing van complexen die tijdens de werkzaamheden open moeten blijven. Veiligheid van de bezoekers staat daarbij voorop.

De vernieuwde stadhuispassage en de kantoorruimtes van het Werk- en Zorgplein zijn in het najaar klaar. De werkzaamheden zijn afgestemd met de winkeliers en bewoners.