Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Meiden uit Lombardijen schilderen eigen Nachtwacht

Presentatie tussentijdse resultaten tijdens internationale vrouwendag

Meiden uit Lombardijen maken met elkaar een eigentijdse versie van de Nachtwacht. Het doek wordt 3 bij 4 meter groot. Portefeuillehouders Nurten Karisli (Jeugd en Jongeren) en Bram van Hemmen (Welzijn) waren tijdens de Internationale Vrouwendag aanwezig bij de tussentijdse presentatie van het project. Zij gingen met de meiden en de kunstenaars in gesprek over hun ervaringen.

Jezelf laten zien
Dit project wil jongeren prikkelen om eens op een andere manier tegen zichzelf en elkaar aan te kijken. En om zichzelf te op een indrukwekkende manier te laten zien. Op het doek komt tot uitdrukking wat de meiden bezighoudt en hoe zij in het leven staan. Wekelijks zijn de groepen te volgen op www.morgensterren.nl en krijgt het grote schilderij ook digitaal langzaam vorm.

Meedoen?
Er is nog plaats voor meer deelneemsters. De lessen zijn van 16.00 tot 19.00 uur, dus na schooltijd. Een groep komt gedurende 4 tot 6 weken één middag per week bij elkaar. Er zijn 3 themas: Portret: de meiden schilderen op hun eigen manier een zelfportret, dat onderdeel is van het grote geheel. Dat kan van klassiek tot wild, het gaat om henzelf en hun ideeën.
Lifestyle: Uitgangspunt teksten, figuurschilderen, mode, lifestyle. Wat is in, wat is uit? Hoe laat ik zien waar ik voor sta, wie ik ben? Wat ik mooi vind? En maak daar een schilderij van. Gouden henna: Ze gaan aan de slag met motieven van het hennaschilderen,...maar dan met goudverf, en op een schilderij. De bijeenkomsten vinden plaats op:

Portret Schilderen

LCC Lombardijen
Menanderstraat 89
Tel. 010 291 74 84

Groep 2

Donderdag 1 maart t/m 5 april

Groep 3

Woensdag 14 maart t/m 18 april

Lifestyle Schilderen

LCC Lombardijen
Menanderstraat 89
Tel. 010 291 74 84

Groep 2

Maandag 26 februari t/m 19 maart

Groep 3

Maandag 26 maart t/m 23 april

Gouden Henna

Buurthuis De Kameleon
Horatiusweg 50
Tel. 010 419 90 04

Groep 2

Dinsdag 27 februari t/m 20 maart

Groep 3

Dinsdag 27 maart t/m 17 april