Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 12-03-2007

Motorrijder verongelukt

AMERSFOORT Op het knooppunt Hoevelaken is zondagmiddag een 38-jarige motorrijder uit Nijkerk dodelijk verongelukt. Het slachtoffer ging omstreeks 16.30 uur onderuit in een bocht bij de afrit Apeldoorn van de A28. Hij belandde in de berm. Andere weggebruikers zagen de man liggen en verleenden eerste hulp.

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen de agenten de man aan naast zijn motor, die tegen een boom lag. Op dat moment was hij nog aanspreekbaar. De afrit werd afgesloten en een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffer werd met spoed per ambulance naar het UMC vervoerd. Daar overleed hij omstreeks 19.00 uur aan zijn verwondingen. De politie stelt vandaag een technisch onderzoek in.

Snelkraak bij winkel

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Langestraat heeft zondagochtend vroeg een snelkraak plaatsgevonden. Omstreeks 06.10 uur kreeg de politie een melding van omwonenden dat een auto bij een winkel naar binnen was gereden. Er zou sprake zijn van één of twee daders. Toen de politie enkele minuten later arriveerde, was de auto al verdwenen.

Het gaat om een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Opel. Mogelijk hefet de auto een kapotte uitlaat, want hij vetrok met veel lawaai. Uit de winkel was kleding gestolen.

Een dag ervoor, in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.20 uur, was bij dezelfde winkel ook al een ramkraak gepleegd. Daarbij werd eveneens kleding buitgemaakt. Ook toen is een donkerkleurige Opel gezien, die wegreed in de richting van de Stadsring. De inzittenden zouden bestaan uit een persoon met dreadlocks en een persoon met een hoofddoek. Agenten troffen de auto niet meer aan.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van deze misdrijven, contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Voetbalgeweld

AMERSFOORT Bij een vechtpartij op een voetbalveld aan de Leusderweg is een 45-jarige man uit Amersfoort, zondag gewond geraakt aan zijn gezicht. Het gaat om speler van de thuisclub. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar onder meer kneuzingen en een lichte hersenschudding werden geconstateerd.

Een 25-jarige speler van de tegenpartij, afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden wegens mishandeling. Namens de bezoekende club deed een 24-jarige Utrechter aangifte dat zeven spelers van zijn team op hun beurt waren mishandeld door de Amersfoorters. De vechtpartij was het gevolg van een conflict tussen twee spelers van beide teams, waarna de Utrechtse speler een rode kaart kreeg. De politie heeft de zaak in onderzoek.