Politie Haaglanden

Persberichten 9 maart

Haaglanden, 12-03-2007

Jongetje (5) zwaargewond na aanrijding
Den Haag - Een vijfjarig jongetje uit Den Haag is donderdagmiddag 8 maart zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Steenwijklaan. Het kind rende omstreeks 15.10 uur de Steenwijklaan over en werd daarbij aangereden door een 38-jarige automobilist uit Den Haag. De automobilist kwam vanaf de Loevesteinlaan en kon het kind niet meer ontwijken. Het jongetje is met letsel aan zijn hoofd en benen vervoerd naar het Rode Kruis ziekenhuis in Den Haag. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij kunnen bellen met Bureau Zuiderpark via 0900-8844.

Jonge man neemt MP3-speler weg
Den Haag - Een 18-jarige jongen uit Monster en zijn 16-jarige vriend, ook uit Monster, zijn donderdagmiddag 8 maart aangehouden in het sportcomplex aan de Jaap Edenweg voor diefstal van een MP3 speler. Een 37-jarige vrouw uit Maassluis zag vanuit de kantine dat de jongens in tassen keken van kinderen die op de schaatsbaan aan het schaatsen waren en waarschuwde de leerkracht van de kinderen. De leerkracht vroeg daarop aan zijn leerlingen of ze goederen uit hun tassen misten. Een van de leerlingen, een 15-jarige jongen uit Maassluis miste een MP3 speler, waarna de politie werd gebeld. Toen de politie arriveerde, wezen de getuige en de leerkracht de beide jongens aan als verdachten van de diefstal. Hierop werd het tweetal aangehouden. De 18-jarige bekende de diefstal. Zijn vriend had er niets mee te maken en werd in vrijheid gesteld.

Gewonde bij aanrijding
Den Haag Een 89-jarige Hagenaar is donderdagmiddag omstreeks kwart voor vijf gewond geraakt bij een aanrijding in de Javastraat. Het slachtoffer stak het fietspad over en zag een snorfietser over het hoofd. De 89-jarige is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De snorfietser bleef ongedeerd, zijn rijwiel onbeschadigd.

Aanhoudingen in Vlamingstraat
Den Haag De politie heeft donderdagavond drie meiden aangehouden die in de Vlamingstraat bij herhaling met elkaar op de vuist waren gegaan. De drie maakten deel uit van twee groepjes die omstreeks negen uur om onduidelijke reden ruzie met elkaar hadden gekregen. Tijdens het eerste treffen, scheidde de politie de vechtersbazen en werd een 13-jarig meisje aangehouden. Toen politieagenten de 13-jarige naar het bureau wilden brengen, kwamen zij verderop de Vlamingstraat de tegenpartij weer tegen. Daarop ontstond een nieuwe vechtpartij. Nog twee meiden van 16 en 19 jaar werden aangehouden. Het massaal toegestroomde winkelpubliek wilde zich met de aanhoudingen bemoeien en werd daarom met de wapenstok op afstand gehouden.

Aangehouden na auto-inbraak
Den Haag - Een getuige heeft vrijdag 9 maart rond 3.30 uur de politie gebeld omdat hij had gezien hoe er werd ingebroken in een op de Valkenboschkade geparkeerde auto. Politieagenten zijn ter plaatse gegaan en hebben in de omgeving van de inbraak een 45-jarige Haagse man aangetroffen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man is aangehouden op verdenking van diefstal.

Jonge bestuurder aangehouden
Den Haag - Surveillerende agenten reden donderdagochtend 8 maart rond 10.00 uur op de Newtonstraat. Daar passeerden zij een auto met een wel erg jonge bestuurder achter het stuur. De agenten hebben de auto staande gehouden en de gegevens van de bestuurder gecontroleerd. De bestuurder bleek een 16-jarige Hagenaar te zijn. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Auto tegen fietser
Voorburg Een 65-jarige Voorburger kwam op 8 maart om 15.00 uur lelijk ten val toen hij op de Van Aremberglaan fietste. Een tegemoetkomende auto vanaf de Potgieterlaan wilde linksaf slaan en zag waarschijnlijk de fietser over het hoofd. De ambulance vervoerde de Voorburger met oog- en hoofdletsel naar het ziekenhuis.

Pizzabezorger beroofd
Voorburg De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een pizzabezorger op 8 maart rond tien voor tien. De 17-jarige pizzabezorger dacht een pizzabestelling af te leveren aan de Spinozalaan, toen hij voor een onverwachte situatie kwam te staan. De bewoners van het aflever-adres laten door de intercom weten geen pizza te hebben besteld. Daarop kwamen er twee mannen op hem aflopen die zeggen de pizza te hebben besteld. Eén van de mannen doet in eerste instantie alsof hij wil betalen en vroeg de man even mee te lopen. Dat weigerde de koerier, waarop de man zijn jas optilt en een vuurwapen in zijn broeksband laat zien. De pizzakoerier moet zijn geld afgeven en de twee mannen rennen weg in de richting van de Nicolaas Beetslaan. Bij het wegrennen roepen ze nog Sorry! en verdwijnen.

Het gaat om twee mannen, beide met lichtgetint uiterlijk. Ze zijn rond de 1.70m lang. Ze droegen allebei leren jassen met een bontkraag. Een van de twee mannen had ook een dikke gouden halsketting om. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het oplossen van deze zaak? Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met 0800-7000.

Snelheidscontrole Oosteinde
Leidschendam Agenten hielden 8 maart tussen half acht en tien uur een snelheidscontrole aan het Oosteinde. In totaal controleerden ze 1.200 automobilisten, waarvan 27 een bekeuring tegemoet kunnen zien. Zij overschreden de maximumsnelheid van 60 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur.

Jongen gewond na mishandeling
Monster ( Westland) Een 17-jarige jongen uit Monster is donderdag 8 maart omstreeks 17.15 uur gewond geraakt op de Kampschoerstraat. De jongen liep daar en kreeg ruzie met een andere jongen. Hij kreeg hierbij een kopstoot waardoor hij zijn neus brak. De politie heeft de zaak in onderzoek en de gegevens van de andere jongen zijn bij de politie bekend.

Bromfietser gewond na aanrijding
s-Gravenzande (Westland) Een 17-jarige bromfietser is donderdag 8 maart om 18.10 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Verdilaan. De jongen is met onbekend letesel vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. De bestuurder van een rode Volkswagen merkte bij het verlaten van zijn parkeervak de jongen vermoedelijk niet op. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed
Naaldwijk (Westland) Op de Kruisbroekweg controleerde de politie donderdag 8 maart om 22.00 uur een 47-jarige Haagse automobilist. De Hagenaar was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. In het bureau onderging hij een blaastest. Hij had meer gedronken dan wettelijk is toegestaan en blies 590 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod en moest zijn rijbewijs inleveren.

Man beledigt parkeercontroleur
Delft Een 41-jarige man uit Delft kocht 8 maart om 10.15 uur wel een parkeerkaartje, maar parkeerde zijn auto alsnog bij een parkeerverbod zone aan de Papsouwlaan. De parkeercontroleur die hem daarop wees, kreeg vervolgens de volle laag. Hij beledigde de controleur meerdere malen, waarop hij de assistentie inriep van de politie, die de man aanhield.

Alcoholcontrole: geen enkele bekeuring
Delft Agenten die 8 maart rond 19.00 uur een alcoholcontrole aan de Schoemakerstraat hielden, hoefden geen enkele bekeuring uit te schrijven. Ze controleerden 41 automobilisten, waarvan niemand teveel had gedronken.

Fiets op je nek
Delft Twee mannen uit Delft van 18 en 19 jaar vielen op 9 maart om kwart over vijf wel erg op. Eén van de twee droeg een fiets op zijn nek waarvan een kettingslot het voorwiel blokkeerde. Politieagenten hielden de mannen staande en zij verklaarden dat de fiets was weggenomen. Daarop namen de agenten de fiets in beslag en hielden de mannen aan.

Bejaarde man vermist
Zoetermeer De politie is op zoek naar de 82-jarige Henk van Tol uit Zoetermeer. De man is zwaar dement en is donderdagochtend rond zeven uur met zijn fiets vertrokken van zijn huis aan de Londenstraat. Sindsdien heeft zijn familie niets meer van hem vernomen. Van Tol is hartpatiënt en heeft geen medicijnen meegenomen. Daarom is de noodzaak extra groot dat hij zo snel mogelijk wordt gevonden.

Hij heeft een lichte huidskleur en is één meter zestig lang. Hij is kaal op een klein randje grijs haar na. Hij droeg een lichtgrijze broek en beige regenjas. Daaronder heeft hij een licht lila overhemd met een ruitje en een blauw gestreepte trui. Op zijn hoofd draagt hij een pet. Hij reed op een kleine blauwe fiets met aan weerszijden zwarte fietstassen.

De politie startte gisteren een uitgebreide zoekactie in Zoetermeer, waarbij een helikopter met warmtemeters is ingezet. De helikopter vloog boven het Noord-Aagebied en rond het Van Tuyllpark. De man had daar vroeger een volkstuin. Ook is het mogelijk dat de man naar familie of vrienden in Den Haag wilde fietsen. Afhankelijk van het weer zet de politie vandaag weer de helikopter in. Daarnaast zoekt de politie ook op de grond verder. Heeft u de heer van Tol gezien of weet u waar hij is, belt u dan direct met 0900-8844.