Ministerie van Defensie

ACTUEEL

12-03-2007 11:53

POLITIECURSISTEN PER HELIKOPTER NAAR OPLEIDING

De vier Cougars staan klaar om de ANAP-cursisten op te pikken - Foto: ministerie van Defensie
klik voor vergroting
Transporthelikopters van de Nederlandse Air Task Force hebben 35 rekruten voor de Afghaanse politie naar Kamp Holland gevlogen. De cursisten komen uit een gebied in Uruzgan dat is omringd door Taliban. Een luchtmobiel peloton en Apachehelikopters droegen bij aan de beveiliging van de operatie afgelopen zondag.

Vier Cougars zetten eerst een peloton van de Luchtmobiele Brigade af. Terwijl zij de landingsplek vanaf de grond beveiligden, hielden twee Apaches de situatie vanuit de lucht in de gaten. Het helikoptertransport was nodig omdat het onveilige gebied per auto niet is te bereiken.

Onder bescherming van militairen van luchtmobiel wachten de cursisten op de helikopters - Foto: ministerie van Defensie klik voor vergroting
De 35 rekruten stapten voor het oog van het massaal uitgelopen dorp in de helikopters en werden vervolgens zo'n veertig kilometer naar Tarin Kowt gevlogen. Onder leiding van de Nederlandse militairen krijgen ze hun opleiding op Kamp Holland. Deze duurt twee weken en wordt afgesloten met een diploma-uitreiking. Voorzien van uniform en wapen keren de kersverse hulpagenten dan terug naar hun woonplaats. Daar worden ze ingezet bij de verbetering van de veiligheidssituatie.