Persberichten Eemland noord, 12.30 uur

Utrecht, 12-03-2007

Man aangehouden voor tanken zonder te betalen

SOEST De politie heeft zondagmiddag om 14.45 uur een 36-jarige inwoner van Soest aangehouden voor tanken zonder te betalen.

De verdachte had rond 11.30 uur bij een tankstation op de Beukenlaan getankt zonder dat hiervoor was afgerekend. Op aanwijzing van een getuige en na het bekijken van het beeldmateriaal van de cameras kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. De verdachte werd aangehouden en verhoord. Hij ontkende de diefstal van benzine maar erkende wel dat hij bij het benzinestation was geweest. Hij wenste ook aangifte te doen van vernieling omdat bij het tankstation een deuk in zijn auto zou zijn getrapt.

Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man raakt rijbewijs kwijt

SOEST Op zondagmiddag, rond 15.40 uur, vond op de Koningsweg een aanrijding tussen twee personenautos plaats waarbij de veroorzaker van de aanrijding zijn rijbewijs werd ingenomen.

De man, een 82-jarige inwoner van Breda, was tot twee keer toe tegen zijn voorligger aangereden omdat zijn voet van de rem was gegleden. Omdat agenten twijfelden aan zijn geschiktheid om nog een auto te kunnen besturen werd het rijbewijs ingenomen.

Onder invloed

SOEST De politie heeft maandagmorgen om 01.05 uur een 59-jarige Soester aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De verdachte werd tijdens een routinecontrole op de Koningsweg gecontroleerd. Hij blies 425 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.