Persberichten Rijn&Venen, 11.45 uur

Utrecht, 12-03-2007

Brutale dief

HARMELEN - Bewoners van een woning aan de Wipmolen werden zondag 11 maart omstreeks 20.45 uur verrast door een insluiper.

De bewoners zaten op de bank in de woonkamer en werden plotseling geconfronteerd met een man. Hij zag kans een tas van de tafel uit de woonkamer mee te nemen. Vervolgens verdween hij via de niet afgesloten achterdeur van de woning waarlangs hij kennelijk ook was binnengekomen. Het gaat om een blanke man, leeftijd ongeveer 20 jaar, slank postuur, lengte ongeveer 1.75 m. Hij droeg een zwarte jas. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

MAARSSEN - Een 26-jarige automobilist uit Maarssen is zondag 11 maart omstreeks 19.15 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De politie zag de man rijden in de wijk Reigerskamp en hield de bestuurder staande. Bij het aanspreken bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Na de blaastest op straat moest de man mee naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 305 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Een rijverbod van twee uur werd opgelegd en tegen de Maarssenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

OUDEWATER - Bij een snelheidscontrole zondag 11 maart tussen 15.30 en 17.30 uur op de Oudeweg zijn drie bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De toegestane snelheid bedraagt 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u. Van die bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast werden vier bestuurders bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod.