Provincie Groningen

voor minima Provincie start inkoop energiebesparingspakketten voor minima 12 maart 2007

Zo'n 15.000 huishoudens in Groningen met een kleine beurs krijgen in de winter van 2007/2008 gratis een energiebesparingspakket met besparingsadvies aangeboden. Dit maakt deel uit van het project 'Met energie aan het werk' waarin de provincie, 21 gemeenten en diverse partijen zoals enkele woningcorporaties, de milieufederatie Groningen, GGD, Energieconvenant Groningen en Essent samenwerken. In zo'n energiebesparingspakket zitten allerlei producten zoals spaarlampen, een energiebesparende douchekop, radiatorfolie.

Bij het pakket hoort een besparingsadvies, dat zal worden gegeven door werkzoekenden die de komende tijd worden opgeleid tot energieadviseurs. Om straks deze huishoudens in de provincie te voorzien van een energiebesparingspakketten worden nu al leveranciers gezocht voor het vullen van de pakketten. Vanaf 1 oktober aanstaande worden minima benaderd om zich aan te melden voor een pakket en advies.

Het aanbesteden van verschillende maatregelen zoals spaarlampen, radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en stand-by schakelaars vormt een belangrijk onderdeel van het project 'Met energie aan het werk'.

Informatie over aanbesteding
Informatie voor producenten, distributeurs en leveranciers over deze aanbesteding is te vinden op www.aanbestedingskalender.nl. Het bestek waarop de offerte gebaseerd kan worden kan worden opgevraagd bij dhr. D. Koppert; d.koppert@provinciegroningen.nl; tel: 050- 316 4473.

Daarnaast zijn de deelnemers aan het project in volle vaart bezig met de voorbereidingen van het project. Naast de bespaardozen is het zaak de komende tijd adviseurs op te leiden, een communicatieplan te schrijven en doelgroep in kaart te brengen.

12 maart 2007