Stork Groep NV

Stork voornemens SFTS en NES over te nemen

Verdere versterking Stork Power Services

Stork en HTP investments hebben een principeovereenkomst getekend voor de acquisitie van Standard Fasel Technische Services (SFTS) en NEM Energy Services (NES) door Stork. SFTS (60 medewerkers) en NES (150 medewerkers) zijn gespecialiseerd in onderhoud van stoomketels, heetwaterketels en afgassenketels. HTP Investments is eigenaar van beide bedrijven, die samen een omzet hebben van ¤ 38 miljoen op jaarbasis. De voorgenomen aankoop is een goede aanvulling op het dienstenpakket van Stork Power Services, onderdeel van Stork Technical Services, dat (onderhouds)diensten en onderdelen aan energieproducenten levert. Bovendien verstevigt de aankoop de positie van Stork Power Services in Noord West Europa. De Ondernemingsraden van de betreffende bedrijven, de vakbonden en de NMa zijn ingelicht over de voorgenomen acquisities. De verwachting is dat het traject in het tweede kwartaal 2007 kan worden afgerond. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

SFTS en NES richten zich op onderhoud van onder andere stoomketels, heetwaterketels en afgassenketels. Zij hebben kennis van techniek, onderhoud, inspectie, engineering en ombouw van ketels en branders. Zij zijn actief in de (petro)chemische-, de voedingsmiddelen-, de papier-, de afvalverbrandingsindustrie en op de energiemarkt. Daarbij richt SFTS zich met name op installaties met kleinere vermogens en NES op installaties met grotere vermogens. SFTS heeft vestigingen in Utrecht, Veendam en Weert, NES in Hengelo en Goes.

De acquisitie past binnen de strategie van Stork Technical Services om verder te groeien in gespecialiseerde diensten voor de energieopwekkingsector. De sterke toename van outsourcing in deze sector schept ruime groeimogelijkheden en aantrekkelijke marges voor dienstverleners. Storks positie als onafhankelijk dienstverlener stelt haar in staat om haar expertise en diensten voor verschillende typen en merken in te zetten en hierdoor schaalvoordelen te verkrijgen. Voor Power Services heeft deze bewezen strategie in de afgelopen jaren tot uitstekende resultaten geleid. De aankoop stelt Power Services in staat zowel het aanbod als het dekkingsgebied uit te breiden en zo haar sterke groei voort te zetten.

Over Stork Technical Services
Stork Technical Services is onderdeel van Stork en levert systemen en (onderhouds)diensten voor technische installaties. Stork Technical Services heeft 6.080 medewerkers en behaalde een omzet van ¤ 868 miljoen (van de totale Stork omzet van ¤ 2 miljard) in 2006.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Carine Brouwers: +31 (0)35 - 6957 575 of +31 (0)6 - 2278 7250

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14