Gemeente Weert

12 maart 2007

Humanitas, PUNT Welzijn en Munttheater onder de loep

Rekenkamer Weert start onderzoek gemeentelijk beleid

De rekenkamer van de gemeente Weert start een onderzoek naar de werkwijze tussen de gemeente en een aantal instellingen. Het gaat om de volgende instellingen: stichting kinderopvang Humanitas, stichting PUNT welzijn en het Munttheater. De rekenkamer verwacht het onderzoek na de zomer af te ronden. De conclusies en aanbevelingen van het onderzoek kunnen als input dienen voor de herziening van de bestaande prestatieafspraken met de professionele instellingen.

De rekenkamer is een adviesorgaan van de gemeenteraad en doet onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentelijk beleid en beheer. De rekenkamer wil met haar onderzoeken leer- en verbeterprocessen stimuleren waardoor de gemeente effectiever en efficiënter kan werken.

Eerder onderzoek
In het eerste onderzoek is antwoord gegeven op de vraag: Welke leerpunten zijn er te behalen met betrekking tot de wijze waarop de gemeente Weert onroerende zaken verkoopt in zijn algemeenheid en met betrekking tot de milieustraat in het bijzonder?

De raad heeft in haar vergadering van 13 december jl. ingestemd met de conclusies en aanbevelingen van de rekenkamer.

Professionele instellingen
De rekenkamer begint nu met haar tweede onderzoek. In dit onderzoek wordt getracht antwoord te geven op de vraag: Is de methode van het werken met prestatieafspraken van de gemeente Weert met de professionele instellingen een effectieve en efficiënte wijze van werken die voor de klanten van de instellingen tot goede resultaten leidt?

Hiervoor zijn de volgende drie instellingen geselecteerd: stichting kinderopvang Humanitas, stichting PUNT welzijn en het Munttheater.

De onderzoeksaanpak is te downloaden via www.weert.nl ( bestuur en organisatie ( gemeenteraad ( rekenkamer

Planning
De rekenkamer verwacht het onderzoek na de zomer af te kunnen ronden, zodat de raad in haar vergadering van 19 september 2007 hierover een besluit kan nemen. De conclusies en aanbevelingen van het onderzoek naar de professionele instellingen kunnen als input dienen voor de herziening van de bestaande prestatieafspraken met de professionele instellingen, die medio 2007 op de rol staan.

2007.057 LS

---- --