Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 12 maart 2007

Nuth; inbraak in kledingzaak

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een kledingzaak aan de Dorpstraat in Nuth.

De dieven, die in een oud model Opel Astra reden, vernielden omstreeks 02.20 uur een ruit van de toegangsdeur en gingen aan de haal met een nog onbekende hoeveelheid kleding.

De politie stelt een onderzoek in.

Sittard; man probeert ex te wurgen

Zondagavond heeft de politie een 34-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden, omdat de man verdacht wordt van een poging zijn ex vrouw te wurgen.

De man die in de woning van zijn ex was, was het niet eens met een van haar contacten. Tijdens de ruzie, die daarover ontstond, probeerde de Eindhovenaar de vrouw enkele malen te wurgen. Op zeker moment wist de vrouw haar woning te ontvluchten en hulp te zoeken. Agenten troffen de verdachte in de woning aan en hielden hem aan.

De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; doorrijder rijdt in op automobiliste

Zondagavond vond er op de Hertogsingel in Maastricht een aanrijding plaats, waarbij een 39-jarige automobiliste uit Geleen door de bestuurder van een andere auto bijna werd aangereden, toen die na de aanrijding op de vlucht sloeg.

De vrouw uit Geleen, stond omstreeks 19.15 uur op de Hertogsingel - Calvariestraat stil met haar auto voor de verkeerslichten, toen zij door een achteropkomende auto werd aangereden. Op het moment dat de vrouw was uitgestapt om de schade te bekijken, ging de andere automobilist ervandoor. De vrouw moest daarbij opzij springen om niet te worden aangereden. De vrouw belde de politie en is de doorrijder tot in België na gereden. Daar verloor zij hem uit het oog. Later bleek dat het Belgisch kenteken op de auto van de doorrijder, gestolen was.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --