Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Assen, 12 maart 2007

NIEUWE DIRECTEUR VOOR NOORDELIJKE STICHTING IDL SENSOR SOLUTIONS.

Roelof ter Mors is aangesteld als interim-directeur van de Stichting IDL Sensor Solutions, gevestigd in Cicero Kenniscentrum te Assen. Hij volgt Walther Walraven op, die een project in het buitenland heeft aanvaard. De heer Ter Mors is gespecialiseerd in het begeleiden en leiden van innovatie- en groeistrategie.

IDL Sensor Solutions is opgezet door de Noordelijke kennisinstituten, overheden en bedrijfsleven met het doel om Noordelijke bedrijven en instellingen te ondersteunen bij het ontwikkelen, vermarkten en implementeren van sensortechnologie toepassingen. IDL ondersteunt met kennisbundeling, business development en subsidiefinanciering.

Ontstaan vanuit het Nederlandse innovatieprogramma "Pieken in de Delta" draagt IDL Sensor Solutions bij aan de ontwikkeling van de derde Noordelijke innovatiepijler Sensor Universe, naast de andere twee pijlers Wetsus en Energy Valley.

Samenwerking
Ter Mors rekent het mede tot zijn taak om bij de ontwikkeling van de Noordelijke kenniseconomie de samenwerking van IDL met EZ, KvK, NOM, Syntens, TCNN, TechnoMatch, MKB, VNO-NCW en met de regionale overheden en kennisinstituten te optimaliseren.

Belangrijk doel is om te komen tot een samenhangende Noordelijke gemeenschap van op sensortechnologie georiënteerde bedrijven als krachtig economisch ontwikkelingscluster.

Nadere informatie:
www.idlsensorsolutions.com, 0592 - 304 340, info@idlsensorsolutions.com

Bijgevoegde foto mag rechtenvrij bij dit artikel gepubliceerd worden. (onderschrift foto: directeur IDL Sensor Solutions Roelof H. ter Mors)