Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
12 maart 2007

Eerste academy op dit terrein in Europa

Postacademisch onderwijs pensioen- en verzekeringswereld

Professionals en bestuurders op het gebied van pensioenen en verzekeringen kunnen voortaan voor een postacademische opleiding terecht bij de gezamenlijke academie van de Universiteit Maastricht Business School en Netspar. De Netspar-UMBS Academy is de eerste in Europa die postacademisch onderwijs op dit terrein aanbiedt. De start vindt plaats in Maastricht van 19 tot en met 21 maart aanstaande. Prominente docenten in de eerste module zijn Keith Ambachtsheer (Rotman ICPM), Dirk Witteveen (De Nederlandse Bank) en Lans Bovenberg (Netspar).

Netspar is een expertisecentrum op het gebied van pensioenen en vergrijzing. Universiteit Maastricht Business School is de academische business school van de Universiteit Maastricht en verzorgt managementonderwijs voor professionals. De Netspar-UMBS Academy biedt jaarlijks postacademische modules met wisselende thema's op het gebied van pensioenen en verzekeringen. De modules zijn speciaal ontwikkeld voor managers, bestuurders en beleidsmedewerkers van pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, de publieke sector en Raden van Toezicht, professionals uit de financiële en publieke sector en de overheid (beleggers, economen, controllers, actuarissen). De Netspar-UMBS Academy biedt een unieke combinatie van multidisciplinaire kennis van pensioenen en verzekeringen en actuele onderwerpen. De onderwijsmodules zijn thematisch, interdisciplinair, interactief en internationaal. De Academic Director van de Netspar-UMBS Academy is prof. dr. Rob Bauer, hoogleraar Institutionele Beleggers aan Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij jarenlang werkzaam in de pensioensector. 'Kennisuitwisseling tussen professionals, bestuurders en academici wordt door de Netspar-UMBS Academy op een hoger niveau getild', aldus Rob Bauer.

Het officiële startschot voor de Academy wordt gegeven op 19 maart. Dan begint ook de eerste driedaagse onderwijsmodule, met het thema 'Fair Valuation'. Hierbij draait het om de waardering van beleggingen en verplichtingen van pensioenfondsen. Dit thema staat op dit moment volop in de belangstelling en heeft verregaande implicaties voor het toekomstige management van pensioenfondsen en verzekeraars. In deze module doceren onder meer Keith Ambachtsheer (Rotman ICPM), Alexander Dyck (Rotman School of Management), Dirk Witteveen (De Nederlandsche Bank), Lans Bovenberg (Netspar), Thomas Wilson (ING), Roderick Munsters (ABP), Theo Nijman (Netspar) en Niels Kortleve (PGGM). Naar verwachting biedt de Academy minimaal drie modules aan per jaar, elke keer met een ander thema en voor een andere doelgroep. De eerstvolgende module vindt plaats op 7, 8 en 9 november 2007 met het thema Private Retirement Provisions.

Meer informatie op www.umbs.nl/academy
---

Noot voor de pers:
Journalisten zijn van harte uitgenodigd om de openingsbijeenkomst bij te wonen die op 19 maart wordt gehouden van 13.30 tot 18.00 uur, in de aula van de Minderbroedersberg 4-6, te Maastricht. Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Prof. Dr. Rob Bauer; r.bauer@finance.unimaas.nl +31-43-3883871. Zie ook http://www.fdewb.unimaas.nl/hoogleraren. De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.