Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2007

Motorrijder komt ten val

Enschede

Op zondag 11 maart kreeg de politie omstreeks 15.30 uur een melding dat op de Broekheurne Ring in Enschede een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden. Een 20-jarige bestuurder van een motor reed op de Broekheurne Ring uit de richting van de Buurserstraat. Ter hoogte van het Stroink verloor de motorrijder door onbekende oorzaak de macht over het stuur, raakte een lichtmast, en kwam vervolgens in de berm ten val. De 20-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. (07-032339)

Drie voertuigen betrokken bij aanrijding

Enschede

Op zondag 11 maart raakten omstreeks 16.30 uur drie auto's betrokken bij een zogenaamde kop/staart aanrijding op de Knalhutteweg in Enschede. Een 31-jarige man uit Paderborn (D) reed hier met zijn voertuig uit de richting van de Broekheurne Ring. Omdat hij bij een oversteekplaats een fietser voor liet gaan, moesten twee auto's die achter hem reden plotseling stoppen. Omdat het derde en laatste voertuig van een 37-jarige vrouw uit Enschede, niet op tijd kon stoppen ontstond er een aanrijding waarbij alle voertuigen tegen elkaar aan botsten. De 31-jarige en zijn twee inzittenden, een 25- en een 27-jarige vrouw uit Paderborn zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (07-032361)

Snelheidsduivel op A35

Enschede

Op de A35 heeft de politie op zondag 11 maart omstreeks 19.00 uur een hardrijder betrapt. Een 25-jarige automobilist uit Hengelo reed hier 173 kilometer per uur, daar waar 120 kilometer is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd door de agenten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-032396)

Jeugd pleegt vernielingen

Hengelo

Op zondag 11 maart kreeg de politie omstreeks 14.30 uur een melding dat een beheerder van een terrein aan de Houtmaatweg zes jongeren had betrapt op het plegen van baldadigheden en vernielingen. Twee meisjes en vier jongens uit Hengelo in de leeftijd tussen de 11 en 17 jaar, hadden zich de toegang verschaft tot een afgesloten terrein door over een hek te klemmen. Op het terrein aan de Houtmaatweg hadden ze drie aanhangers naar de rand van een vijver gesleept en erin geduwd. Ook hadden ze een roeiboot losgemaakt van de wal, waardoor deze afdreef. De agenten die ter plaatse kwamen hielden het zestal aan en namen ze mee naar het bureau. Na verhoor konden drie jongens het bureau weer verlaten vanwege geringe betrokkenheid bij het voorval. De andere drie, een 12-jarige jongen en een 13- en 15 jarig meisje, bekenden de baldadigheid en vernielingen. Na verhoor konden zij het bureau weer verlaten. De ouders zijn in kennis gesteld en hebben hun kinderen opgehaald. (07-032344)

Man bedreigt met mes

Hengelo

Zondag 11 maart kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding dat een bewoner van de Sloetsweg in Hengelo bedreigd zou worden door iemand met een mes. Ter plaatse troffen de agenten in de deuropening van een pand de 34-jarige bewoner aan die een 49-jarige man uit Hengelo in bedwang hield. De twee hadden even daarvoor een handgemeen gehad waarbij de 49-jarige had gedreigd met een mes. De bewoner kon de man overmeesteren en hem het mes afhandig maken. De 49-jarige kon door de politie worden aangehouden en worden meegenomen naar het bureau. Voor verder onderzoek is hij in verzekering gesteld. (07-032379)

Drie motorrijders betrokken bij aanrijding

Enter

Op zondag 11 maart vond er omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de Rijssenseweg, de N347 in Enter. Een 35-jarige man uit Oldenzaal reed met zijn auto op de afrit Enter en wilde linksaf slaan richting Rijssen. Bij het afslaan zag hij twee van links komende motorrijders over het hoofd waarbij een aanrijding ontstond. Een 26-jarige motorbestuurder uit Nieuwegein en zijn 26-jarige vrouwelijke passagier uit IJsselstein, en een 32-jarige motorrijdster uit Zenderen kwamen hierbij ten val en moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht worden. De politie heeft alle voertuigen af laten slepen. (07-032367)

Opstootje op centraal station

Almelo

Op zondag 11 maart hield de politie omstreeks 15.00 uur een 45-jarige man uit Almelo aan vanwege mishandeling van een 18-jarige man uit diezelfde plaats. De 18-jarige liep samen met zijn vriendin, een 18-jarige Almelose in de richting van het perron toen ze zagen dat de hond van de 45-jarige werd geschopt. Toen de Almelose hier vervolgens wat van zei kwam de 45-jarige dreigend op haar vriend aflopen en sloeg hierbij de 18-jarige vriend die zich verweerde. De politie hield de 45-jarige aan en bracht hem over naar het bureau. Daar beledigde hij nog de agenten. Voor verder onderzoek is de man in verzekering gesteld. (07-032325

16-jarige redt jongetje uit vijver

Delden

Op zondag 11 maart kreeg de politie een melding dat aan de Waterland in Delden een 4-jarige jongetje met zijn fietsje in een vijver gereden was. Toen de politie ter plaatse kwam was het jongetje al door een 16-jarige plaatsgenoot uit de vijver gered. De 16-jarige was bij de vijver aan het vissen toen hij ineens een plons hoorde. Toen hij een kind in de vijver zag liggen bedacht hij zich geen moment en viste de 4-jarige uit de vijver. Het kind is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. (07-032362)

Wederom drie bestuurders onder invloed van alcohol op maandagochtend Wierden
De politie Twente heeft vanochtend, maandag 12 maart 2007, tussen 5.00 uur en 8.30 uur een alcoholcontrole gehouden. De controle vond plaats op de Rijssensestraat in Wierden. Daar werden steekproefsgewijs bestuurders van diverse voertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal werden 582 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden drie bestuurders teveel alcohol in hun bloed.

Een 35-jarige man uit Vroomshoop had een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bij een 45-jarige Almeloër zat 0,9 promille in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Een 56-jarige man uit Vroomshoop had 0,7 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen alle drie bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vorige week werden tijdens een ochtendcontrole ook drie bestuurders aangehouden die onder invloed verkeerden van zogenaamde rest-alcohol. De controlerende politieagenten kregen veel positieve reacties op de ochtend-alcoholcontrole.

De aanleiding van deze controle was een dodelijk ongeval 18 december 2006 in de gemeente Dinkelland. Hierbij verkeerde de verdachte onder invloed van alcohol die hij die avond daarvoor genuttigd had. De politie Twente wil door deze controles bestuurders bewust maken van zogenaamde 'restalcohol'. De lever doet 1 á 1,5 uur over de afbraak van 1 standaardglas alcohol. Wanneer een bestuurder die avond ervoor 8 glazen drinkt, is de lever dus 8 tot 12 uur bezig om de alcohol af te breken. Dit betekent dat de bestuurder na een avondje stevig drinken 's ochtends nog steeds te veel alcohol in het bloed kan hebben.

De politie Twente controleert de komende perioden op maandagochtend op diverse plaatsen in Twente.

Nancy Hanterink, Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --