Ingezonden persbericht


Persbericht

Web-gebaseerde eDiscovery-oplossing van ZyLAB en Marin IT voor ruim 65 advocatenkantoren en procureurs generaal

ZyIMAGE ingezet als basis voor samenwerking in belangrijke antitrustzaak in Californië; systeem omvat momenteel 5 miljoen documenten

Amsterdam - 12 maart 2007 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, en Marin IT, een toonaangevende leverancier van netwerkoplossingen en applicatieontwikkeling, maken bekend dat de ZyIMAGE eDiscovery-oplossing op dit moment wordt ingezet ter ondersteuning van een van de grootste technologie antitrustzaken van de VS. Meer dan 65 advocatenkantoren en 14 procureurs generaal gebruiken de 'gehoste' applicatie om tijdens het proces samen te werken aan de documenten die beschikbaar zijn gesteld door de gedaagden. De ZyLAB/Marin IT-oplossing is nu 18 maanden in gebruik en biedt de advocaten de mogelijkheid data 'in real time' te openen en te zoeken op thema's die zijn ontdekt tijdens getuigenverklaringen.

"Deze zaak heeft miljoenen pagina's bewijslast opgeleverd. Onze cliënten moeten daar toegang toe hebben om de bewijsvoering in de zaak te kunnen doen", aldus David Cooper van Marin IT. "De ZyLAB/Marin IT-oplossing heeft het veel eenvoudiger gemaakt om de juiste informatie zo goed als real time te vinden. Het vergaren en organiseren van de bewijslast verloopt dus veel efficiënter. Er werken honderden mensen samen aan deze zaak en zonder deze oplossing zou het een zeer arbeidsintensief en moeilijk proces zijn geworden. Deze hosted eDiscovery-oplossing is een uitstekend voorbeeld voor de juridische wereld."

Met ZyIMAGE eDiscovery kunnen organisaties informatie eenvoudig, veilig en efficiënt ontsluiten, onderzoeken, structureren en delen. De oplossing is gebaseerd op XML dataopslag en biedt gebruikers mogelijkheden voor het opslaan, doorzoeken en terugvinden van essentiële informatie via een standaard webbrowser. Marin IT zorgt voor de hosting van de ZyIMAGE applicatie/web interface voor de gebruikers via een data center in Noord-Californië. Aan de server die de applicatie draait zijn grote disk arrays gekoppeld met daarop ongeveer 5 miljoen zaakgerelateerde documenten. Marin IT heeft ssl-certificaten geïnstalleerd op de webserver zodat de gegevens veilig kunnen worden geleverd via https/ssl.

Voorafgaand aan deze implementatie werden alle documenten voor de bewijslast in hard copy geleverd en vervolgens bekeken door de betrokken advocaten en procureurs generaal. Bij het vinden van documenten met 'essentiële informatie' werden deze toegevoegd aan een lijst, werden kopieën in mappen verzameld en via de post verspreid naar de verschillende advocatenkantoren. Er was geen mogelijkheid om in de tekst te zoeken op trefwoorden en de optie tot een centrale opslag die voor alle betrokkenen toegankelijk is bestond niet. Tijdens het verdere verloop van de zaak worden de uitgeschreven getuigenverklaringen en samenvattingen daarvan opgenomen in een index van getuigenverklaringen om deze aan alle betrokkenen beschikbaar te maken.

"De belangrijkste motivatie voor de gebruikers van eDiscovery is dat ze geen enkel gearchiveerd e-mailbericht, papieren document of elektronisch bestand dat relevant kan zijn voor de zaak willen missen", aldus Dr. Johannes Scholtes, algemeen directeur bij ZyLAB. "Het zoeken via eDiscovery moet dan ook gericht zijn op 100 procent resultaat, in plaats van op precisie. Door ZyIMAGE eDiscovery kunnen de gebruikers in deze antitrustzaak de informatie die ze zoeken binnen seconden vinden en beschikken ze over geavanceerde hulpmiddelen als hit-markering, hit-navigatie, instelbare rangschikking op relevantie, optimale gebruikersinteractie, text-mining en visualisatie."

Procureurs generaal uit Arkansas, Californië, Florida, Louisiana, Maine, Maryland, Michigan, New York, Ohio, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, Texas en Washington en een reeks advocatenkantoren door de gehele VS werken aan deze zaak, met real time toegang tot het systeem.

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.