12.03.2007 / 14:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Muzieklab brabant

Muzieklab brabant

Boekenweek primeur: Poetry tones maken poëzie mobiel

Ter gelegenheid van de Boekenweek start The Ringtone Society met de distributie van Poetry Tones. Ultra korte gedichten die mensen aanzet tot daden: Neem die telefoon op!

Poëzie staat niet bekend om haar vermogen mensen tot daden aan te zetten. De meeste lyriek dient te worden ondergaan, appelleert aan de geest, niet aan het lichaam. Maar nu is er de poetry tone. Poëzie die mensen aanzet tot daden. Meer bepaald het opnemen van hun mobiele telefoon.
De activerende werking van poëzie ervaren? Op onverwachte momenten met lyriek om de oren worden geslagen? Ja! Bezoek www.ringtonesociety.com, klik op poetry tones en download vandaag nog je eerste poetry tone.

Een poetry tone is een poëtische ringtone. De poetry tone is ontwikkeld door dichter Nick J Swarth in samenwerking met Muzieklab Brabant, brein achter de Ringtone Society. Ringtones komen in soorten en maten, van popsong en crazy frog, tot fragmenten uit een speech van Hitler. De Ringtone Society (de enige niet commerciële ringtone aanbieder in Nederland) benadert de ringtone als een klein kunstwerk:'the art of ringtonism'. Kunstenaars en musici krijgen de opdracht ringtones te componeren. Met wereldwijd succes. Tot in Amerika en Australië worden de ringtones gemaakt en gedownload.

Om te komen tot optimale poetry tones werd een beroep gedaan op dichters, die in ruime mate bewezen uit de voeten te kunnen met tekst én de voordracht ervan. Je kunt kiezen uit poetry tones van Frank van Pamelen (ook bekend van Vroege Vogels), Hagar Roijackers, Hans d'Olivat (Tilburg Cowboys), Ko de Laat, Martin Beversluis, Jace van de Ven en Nick J. Swarth (stadsdichter Tilburg).

contact
Nick J. Swarth - 013 / 543 78 47 - nick@swarth.nl
Muzieklab Brabant www.muzieklab.com/ -www.ringtonesociety.com/ Theo Andriessen (MLB) - 013 / 545 54 01 / 06-41838444 - theo@muzieklab.com