Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Helikopter ingezet bij zoekactie naar inbrekers

Harderwijk, 12-03-2007 o De politie heeft de afgelopen nacht (12/3) in Harderwijk een helikopter ingezet bij een zoekactie naar een drietal gevluchte inbrekers bij een inbraak in een supermarkt aan de Amperestraat in Harderwijk.

Een Harderwijkse agente werd door één van de verdachten met een mes bedreigd. Zij schoot vervolgens met haar dienstpistool gericht op de benen van de inbreker. Of de man geraakt werd is niet duidelijk. Na het schot zagen de drie inbrekers kans om te voet te vluchten. Ze lieten een gestolen Volkswagen Toureg bij het pand achter.

Enkele minuten na middernacht reageerden de dienstdoende politiemensen op een inbraakalarm dat van het winkelpand aan de Amperestraat binnenkwam. Bij het pand troffen zij de Volkswagen Toureg en bij de toegangsdeur de drie inbrekers. Eén van hen bedreigde de agente met een mes, waarop zij gericht op de benen de inbreker schoot.

Het drietal wist daarop te voet te vluchten. Ondanks de onmiddellijke achtervolging van de politiemensen en een uitgebreide zoekactie, waarbij meerdere politie-eenheden uit de omgeving, een diensthond en later ook nog een helikopter werden ingezet, werden de inbrekers niet aangetroffen. Later in de nacht kwamen er nog meldingen bij de politie van verdachte personen aan de Nassaulaan in Harderwijk. Ook daar heeft de politie met de helikopter gezocht, maar niemand meer aangetroffen. Getuigen die deze nacht in of nabij Harderwijk bijzonderheden hebben opgemerkt die met dit incident in verband kunnen worden gebracht, worden verzocht te bellen met 0900-8844.