Gemeente Hengelo

Laatste fase renovatie FBK-stadion

Donderdag 8 maart 2007 heeft Guido Weber, wethouder Sport, in samenwerking met algemeen directeur Hans Kloosterman van Plegt-Vos Oost een 20 ton wegend tribune-element op zijn plaats gelegd. Het betrof een symbolische handeling om de start van de bouw van de nieuwe tribunes van het FBK-stadion in te luiden.

De komende vijf weken worden 50 spanten en 199 elementen opgebouwd. Hiermee wordt de tribunering in het FBK-stadion voltooid. De nieuwe tribune krijgt 3000 zitplaatsen en 10.000 staanplaatsen. De totale capaciteit van het stadion komt daarmee op 15.000 plaatsen. De aannemer verwacht op 11 mei aanstaande alle werkzaamheden afgerond te hebben. Dat is twee weken voor de start van de 25^e editie van de THALES FBK-Games op zaterdag 26 mei. De nieuwbouw van de tribunes vergt een investering van 2,2 miljoen euro.

FBK-stadion compleet vernieuwd

Met de nieuwbouw van de tribunes wordt de laatste fase van de grootschalige renovatie van het FBK-Stadion afgerond. In 2005 is een nieuwe, geheel overdekte hoofdtribune gebouwd, een inloopbaan buiten het stadion aangelegd en een geheel nieuwe achtlaans atletiekbaan in gebruik genomen. Deze nieuwe baan voldoet aan de internationale (certificaat 1) eisen van de IAAF voor wedstrijden met een Grand Prix status. Stichting FBK-Games organiseert in samenwerking met de gemeente Hengelo en de Nederlandse Atletiekunie van 19 tot en met 22 juli de Europese Kampioenschappen Junioren Atletiek Hengelo 2007.

Wie en wat?

Architect van het vernieuwde stadion is de heer H. van den Dobbelsteen van het bureau Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen Architecten uit Hengelo. Hoofdaannemer is Plegt-Vos Oost BV uit Oldenzaal samen met Plegt-Vos Infra en Milieu. Onderaannemers zijn: BAM Techniek Regio Oost uit Enschede (elektrotechniek), Hutten Metaal uit Beerzerveld en Züblin systeembouw uit Gladbeck (Duitsland).