Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eindhoven, 12 maart 2007

Vacansoleil anticipeert goed op trends buiten hoogseizoen

Hoewel de eigen vervoer vakanties in de gehele branche achter lopen op vorig jaar (-4%) zet de omzetstijging bij Vacansoleil Camping Holidays nog steeds fors door. Vacansoleil ziet zijn anticipatie op vakantietrends daarmee beloond.


1. Vooruitlopend op de zomervakantie boeken steeds meer mensen een korte vakantie. Voor de maand april noteert Vacansoleil een omzetstijging van 100% t.o.v. vorig jaar. De boekingen in mei lopen 30% voor t.o.v. vorig seizoen. Vooral de meivakantie wordt steeds populairder. Maar ook Hemelvaart en Pinksteren zijn in trek. Vacansoleil boekt in deze periodes vooral goed op campings in de Benelux.


2. Naast de Benelux(+16%) hebben campings in Denemarken(+35%), Oostenrijk(+25%), Zwitserland(+35%) en Slovenië (+90%) een opmerkelijke plus in de boekingen.


3. Vliegen naar de camping wordt steeds populairder. De verkoop via de Vacansoleil site van goedkope vliegtickets in combinatie met een huurauto ter plaatse neemt sterk toe.


4. Campings waar Vacansoleil het nieuwe Camping Kids animatieprogramma aanbiedt laten een bovengemiddelde stijging in de boekingen zien (+21%). Het blijkt vaak een doorslaggevende factor te zijn in de keuze voor gezinnen met kinderen.


5. Vacansoleil heeft dit jaar op nog meer campings babypakketten in de verhuur. Gezinnen met jonge kinderen maken graag gebruik van het pakket, bestaande uit een kinderbedje, een kinderstoel en een speelbadje.

EINDE BERICHT